Данъчните проверяват физическите лица, придобили имоти с материален интерес над

...
Данъчните проверяват физическите лица, придобили имоти с материален интерес над
Коментари Харесай

Данъчни проверяват българи със скъпи имоти

Данъчните ревизират физическите лица, придобили парцели с веществен интерес над 750 хиляди лева през интервала 2019 година - 2022 година, излиза наяве от доклада на Министерство на финансите за първите шест месеца на тази година.

От предоставените 97 инспекции за определяне на обстоятелства и условия и 300 инспекции за сходство на имущество и приходи, са завършили 124 инспекции, като са открити несъответствия сред приходи и добито имущество при 12 лица в размер на 1,836 млн. лева В хода на инспекциите са подадени 10 коригиращи заявления. Възложени са 17 проверки, от които не са завършили 15 ревизионни производства.

През първото полугодие на 2024 година започва акция за осъществяване на инспекции на осигурители, които са показали изплатени приходи по извънтрудови правни отношения на физически лица с общ размер над 100 000 лева и които не са подали годишни данъчни заявления за съответната година.

Над 17600 известия за запори на пенсии и заплати

Проверки са направени на повече от 304 индивида, при които са открити индикации за неспазване на данъчното и осигурителното законодателство.
 istock istock
Национална агенция за приходите са издали през първо полугодие на 2024 година 55 отчета за разпознати данъчни и/или осигурителни измами. Установени са 707 задължени лица, участници в проведени данъчни и/или осигурителни измами, като  предполагаемият размер на нанесената вреда на бюджета е за 107,876 млн. лева, а утвърдени ограничения за възлагане на контролни производства са 235 инспекции и 98 проверки.

В резултат на завършени проверки, предоставени по отчети за измами, са открити отговорности в размер на 35,160 млн. лв. главница и 10,404 млн. лв. лихви.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР