Дан Прайс е предприемач и главен изпълнителен директор на базираната

...
Дан Прайс е предприемач и главен изпълнителен директор на базираната
Коментари Харесай

Предприемачът, който вдига минималната заплата на служителите си до $70 000 и така утроява печалбата на компанията

Дан Прайс е бизнесмен и основен изпълнителен шеф на основаната в Сиатъл компания за обработка на кредитни карти Gravity Payments. Преди няколко години той се прочу, откакто съобщи, че понижа личната си заплата, с цел да може да вдигне минималната работна заплата на чиновниците си на най-малко 70 хиляди $ годишно. В профила си във Фейсбук Прайс написа, че е понижил заплатата си с 1 милион $, с цел да могат всички служащи да получат най-малко 70 хиляди $ . Така, по негови думи, компания му е утроила облагата си през последната година, предава Entrepreneur.

" На днешния ден преди 6 години подвигнах минималната заплата на чиновниците компанията си до 70 000 $. Оттогава приходите ни са се утроили, а покупките на жилища измежду нашите чиновници бележат 10-кратно нарастване ", съобщи той.

" Винаги инвестирайте в хора ", споделя Прайс . По думите му работната мощ е повишена със 70%, а приходите са се утроили. Клиентската база на компанията се е удвоила.

През последните години Прайс става все по-популярен като популяризира своята бизнес философия да харчи повече за чиновници, вместо да понижава разноските.

Миналата година Прайс заяви, че е попитал чиновниците си по какъв начин да избегнат съкращения по време на пандемията. По думите му те поискали непринудено да им бъдат съкратени възнагражденията. " Мислех, че е полуда ", споделя Прайс. " Мислех, че ще загубим цяла седмица, до момента в който схвана, че проектът няма да проработи. "

Но екипът му непринудено се отхвърля от към общо половин милион $ на месец от заплатите си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР