Дамяна Димова от ПГПЗЕ Захарий Стоянов“ заслужи участие във финалния,

...
Дамяна Димова от ПГПЗЕ Захарий Стоянов“ заслужи участие във финалния,
Коментари Харесай

Ученичка от Сливен е на финал на най-голямото състезание по английски език в света

Дамяна Димова от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “ заслужи присъединяване във финалния, интернационален кръг на най-голямото учебно съревнование по британски език в света – „ Kangaroo Global Linguistics “. Тя е измежду 18-те финалисти, като завоюва злато в равнище B2. Международният кръг ще се организира в Солун в края на септември при извънредно високи стандарти за оценяване.

Над 7000 участници от цялата страна премериха сили в първия вътрешноучилищен кръг на интернационалното съревнование, което в България се провежда от Асоциацията на Кеймбридж учебни заведения в България, а 760 от тях минаха сполучливо и на национално равнище. Освен че се класират за финалния кръг в Солун през септември, финалистите ще бъдат наградени за отличното си показване и на специфична гала по време на най-голямото събитие за учителите по британски език в страната - „ Ден на Кеймбридж “, което ще се организира на 22 април.

„ Вярваме, че проучването на непознати езици е от значително значение за сполучливата реализация на всеки човек, а надпревари като „ Kangaroo Global Linguistics “ стимулират учениците да се стремят към все по-добри резултати. Затова продължаваме да организираме надпреварата към този момент 18-та година и да даваме мотив на цяла България да се гордее с достиженията на нашите надарени деца. “ Така Владимир Колев, ръководител на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж учебни заведения в България разяснява следващия триумф на учениците.

Българските възпитаници по традиция се показват чудесно на „ Kangaroo Global Linguistics “, като през 2022 година шестокласничката Боряна Ангелова получи най-голям брой точки измежду съперниците си от целия свят, с което заслужи и влиятелната премия „ Общ победител за 2022 година “.

Състезанието „ Kangaroo Global Linguistics “ има за цел да насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си качества. То е отворено за възпитаници на възраст сред 8 и 18 години и се организира годишно в страни от целия свят, като ревизира знанията на участниците по граматика, лексика и схващане на британски език.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР