Дами и господа, седмицата завърши с нова порция санкции по

...
Дами и господа, седмицата завърши с нова порция санкции по
Коментари Харесай

Коментар на водещия – "Магнитски": Презареждане


Дами и господа, седмицата приключи с нова порция наказания по световния акт " Магнитски " и невиждано включване на Англия в наказателната политика против български публични лица.

При деликатен прочит на претекстовете, изброени за всеки от глобените, излиза наяве, че българската корупция продължава да се възприема освен като местен проблем, заключен в рамките на България и ощетяващ българското общество, само че и като опасност за сигурността на съдружниците и сътрудниците на България.

По хипотеза, политическата корупция не постоянно е обвързвана с Русия, както виждаме от имената в разширения лист, като Горанов и английското препотвърждение на Божков и Пеевски, само че логиката на западните сътрудници на България е, че всяка корупционна взаимозависимост се преглежда като едва звено във веригата на общата сигурност на всички. Защото корумпираният елементарно става подвластен освен от корумпиращия, само че и оня, който има информация за корупционните му дейности.

Енергийният фокус е главен акцент и в публикацията на " Ню Йорк Таймс " по тематиката - " Съединените щати оповестиха наказания, ориентирани против съветското въздействие и корупция в българския енергиен бранш ", гласи заглавието на изданието с над 9 милиона клиенти по света.

В този смисъл, обществено оповестените изказвания за офшорни сметки на някогашния енергиен министър от кабинета Станишев - Овчаров, милионите подкупи за някогашни ръководители на АЕЦ " Козлодуй ", одобрявани и от представители на непознати страни, и на български олигарси, са алена лампа за доста повече информация, с която сътрудниците на България разполагат и евентуално ще не престават да употребяват последователно.

Включването на Англия, която повтори имената от предходния кръг наказания по " Магнитски " с Пеевски, Желязков и Божков, значи, че " българският санкционен лист " последователно се доближава към Европа. Има и още един миг, който убягва от множеството разбори - под английска пълномощия попадат офшорните зони на островите Гърнзи, Джърси и Ман, което прави следствието на българската корупция още по-интересно за Лондон, изключително в случай че там има български пари.

Всичко това слага в извънредно деликатна обстановка освен правораздавателните органи като прокуратурата, само че и политическите партии в навечерието на следващите избори. След следващия кръг наказания по акта " Магнитски ", тезата за евроатлантическа ориентировка на засегнатите партии влиза в внезапен контрастност с изказванието, че " ние имаме доверие на западните си сътрудници за всичко друго, само че не и за изказванията им за корупцията, в която са забъркани глобените лица ". Комуникирането на тази теза към този момент става невероятно.

Дали този лист ще бъде уголемен и по кое време са детайлности, известни на дипломатите и управляващите, надалеч освен в София. Но втвърдяването на тона от западните сътрудници на България, на което ставаме очевидци, бележи краен етап на съмнение в нашите благоприятни условия да се преборим с политическата корупция. Но значи и решителност за по-директни дейности, на каквито може би занапред ще ставаме очевидци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР