Дължим конкретни ангажименти и резултати заради загиналите по пътищата. На

...
Дължим конкретни ангажименти и резултати заради загиналите по пътищата. На
Коментари Харесай

Фандъкова: За месец 21 карали със 130 км/ч по „Черни връх“, 35 по „Сливница“

„ Дължим съответни задължения и резултати поради починалите по пътищата. На тази война по пътищата, на която се избиват почтени, би трябвало да отговорим с битка против високата скорост, би трябвало да натиснем нейната спирачка “. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Нужни са задължения, които има Следствен отдел към окръжна прокуратура, камери за скорост с незабавни наказания от Министерство на вътрешните работи, незабавни санкции от правосъдната власт, и най-много законодателни промени, с цел да се осъществя всичко, което имаме като задължения “, сподели още Фандъкова.

„ След случая на Черни връх поставихме 31 радара за управление на скоростта. Статистиката, която се демонстрира е смразяваща: сред 80-100 000 са нарушаванията за превишена скорост над допустимата единствено за месец. 21 автомобила са минали с над 130 км/час по бул. „ Черни връх “, над 35 индивида са карали с превишена скорост от 130 км/час по бул. „ Сливница “. Затова предлагам съответни задължения и периоди от страна на Следствен отдел към окръжна прокуратура и се надявам Министерство на вътрешните работи да поддържа тези ограничения “, сподели още тя. „ Поехме ангажимент пред Пътна полиция и Министерство на вътрешните работи да подготвим планове и да сложим камери на четири основни булеварди в София, поръчали сме четири камери, които да бъдат предоставени на Пътна полиция, една от които ще изискам да е на на бул. „ Сливница “ и камерата там ще държа да бъде и стационарна “, акцентира още Фандъкова, след което разясни, че на бул. „ Сливница “ на пешеходните пресичания ще се изградят острови, както и изкуствени неравности.

Етикети: Йорданка Фандъковапревишена скорост
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР