Дали всички съвети за здравето, възпитанието, бита, които щедро са

...
Дали всички съвети за здравето, възпитанието, бита, които щедро са
Коментари Харесай

Нашите баби вярвали в това…

Дали всички препоръки за здравето, възпитанието, бита, които обилно са ни давали нашите баби, са верни? Ние ще преразгледаме някои от тях.
Белината е най-хубавият дезинфектант
Да. Създадена от френския химик Клод-Луи Бертоле в края на XVIII век, белината се употребила в началото за избелване на долни дрехи. Свойствата й да дезинфектира били открити едвам 50 години по-късно. И през днешния ден белината продължава да е най-ефикасният дезинфектант против микроби и бактерии.
Жабите издават какво ще бъде времето
Не. Жабите не могат да ни подскажат какво ще бъде времето на следващия ден. Но те приспособяват държанието си по отношение на метеорологичните условия в сегашния миг: когато времето е хубаво, жабата се катери където успее, с цел да лови по-добре насекомите, които й служат за храна. Тя слиза на земята и се укрива в тревата или във водата, когато времето е неприятно.
Трябва да люлеем бебето, с цел да го приспим
Да. Майките постоянно са люлеели бебетата си, с цел да ги приспиват. И това от много време та до през днешния ден работи безотказно. Изследвания, направени през 50-те години, потвърждават, че лекото полюшкване на бебето му работи успокояващо и приспивно. Това действа и при възрастните. Ето за какво ние по този начин елементарно заспиваме в хамак или във трен.
Растенията се подрязват заран
Да. Подрязването заран им обезпечава по-добър напредък и ги защищава от болести. Сокът им се повишава към средата на деня в надземната част на растението, преди да стартира да слиза следобяд към корените. Ако режете преди обяд, сокът ще тече до равнището на срязването, също както и кръвта при порязване. Така той ще попречи на въздуха и на бактериите да обхванат в стебълцата.
Наказанието на неприятния възпитаник в ъгъла оказва помощ да го мотивираме
Не. Ако имаме вяра на последните изследвания в региона на възпитанието, този метод не е добър. Някога този способ постоянно се е ползвал в учебно заведение, тъй като тогава от децата се е изисквало строго послушание. Но това наказване демотивира децата и затвърждава неприятните им резултати.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР