Дали върху дадена вещ, с регистрационен режим, която желаем да

...
Дали върху дадена вещ, с регистрационен режим, която желаем да
Коментари Харесай

Вече проверяваме за запори и електронно

Дали върху дадена движимост, с регистрационен режим, която желаем да закупим има запор, или човек, с който считаме да развиваме бизнес връзки да вземем за пример, е със запорирано имущество, към този момент може да се ревизира електронно. 

Това става  допустимо, с помощта на новата осведомителна система за единна входна точка на запорите, която беше показана през днешния ден в Министерството на правораздаването. Тя има функционалност и за реализиране на електронни обществени търгове.

Проверката става на интернет страницата на  самото ведомство в сектор  Електронна информация за съществуване на запор върху имущество или Електронна информация за съществуване на запорирано имущество на разположение. 

На базата на съдържащите се в системата данни всеки, който има електронен автограф, ще може по електронен път да получава информация за наложени запори на движими движимости (пътнотранспортни средства, земеделска и горска техника, пътностроителна техника, плавателни и въздухоплавателни средства), както и информация за наложени запори на всяко лице (ако има такива).

Друга значима функционалност на новата осведомителна система е реализиране на електронни обществени търгове, обясниха от правосъдното министерство.

С въвеждането на електронните обществени търгове се отстраняват писмените предложения, а регистрацията за търга изисква единствено регистрация в системата, заявление за присъединяване и импортиран депозит. 

При представянето на новата система участваха работещите по плана чиновници началникът на политическия кабинет на министър Атанас Славов -  Борислав Ганчев, както и заместник-министрите Юлия Ковачева и Георги Николов.

Системата е в употреба от 23 юли. Нейното осъществяване стартира през 2017 година, а финансирането е по стратегия „ Добро ръководство “ на Европейски Съюз. За услугата се заплаща такса 5 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР