Дали ще се стигне до оставката на главния прокурор, или

...
Дали ще се стигне до оставката на главния прокурор, или
Коментари Харесай

Крум Зарков: Днес Мария Габриел се присъедини към протестиращите срещу Гешев през 2020 година


„ Дали ще се стигне до оставката на основния прокурор, или не, е доста значим въпрос. Но още по-голям е дали най-сетне ще се одобряват законите, които ще създадат по този начин, че който и да е идващият основен прокурор, той няма да попадне в същата цикличност, в която са попадали тези преди него “, съобщи служебният правосъден министър Крум Зарков пред БНР през днешния ден.

Той посочи и че става дума за измененията в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, които би трябвало да бъдат признати от този парламент. „ Искането на оставка, и изобщо ориста на господин Гешев, не покрива целия набор въпроси. Проблемът е систематичен и би трябвало да бъде организиран най-накрая на законово равнище “, сподели Зарков.

Той разяснява и утринното изказване на номинираната за министър-председател българска еврокомисарка: „ С днешното си изказване във връзка с основния прокурор претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел се причисли към хората, които през 2020 година излязоха на митинг с искане за оставката на Иван Гешев “, разяснява иронично правосъдният министър.

Той е безапелационен, че неведнъж в мандата си обвинител №1 е уронвал престижа на правосъдната власт.

Зарков разгласи, че с екипа си разискват развиването на обстановката след случая с колата на Гешев на 1 май и ще оповестят дейностите си идната седмица.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР