Дали секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента ще

...
Дали секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента ще
Коментари Харесай

Няма да има недосегаеми лица за прокуратурата, категоричен е Гешев

Дали секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента ще бъде притеглен в качеството му на обвинен, вземат решение наблюдаващите прокурори. Това съобщи в Сандански Иван Гешев във връзка последните данни на прокуратурата по досъдебното произвеждане против Пламен Бобоков, съобщи БГНЕС.
Гешев бе безапелационен, че до момента в който той е основен прокурор, българската прокуратура няма да прави взаимни отстъпки без значение дали става въпрос за президент, министър-председател, народен представител, секретар, ром или ром, евреин, обществено слаб или олигарх – методът за всички ще бъде идентичен. Единственото нещо, с което ще се преценява прокуратурата, е дали си нарушил закона, или не, разяснява още обвинител номер едно.
Прокуратурата е открита към българските жители посредством медиите по метод, по който не е открита никоя друга конструкция в страната, съобщи още Гешев.
Проблемите на прокуратурата на мен са ми ясни и аз взимам ограничения. Както знаете, за прокурора от Русе се прави инспекция 3 години обратно от Апелативната прокуратура във Велико Търново, респективно се извършава и инспекция за нарушаване на Кодекса на българските магистрати. Това са проблемите, които интересуват прокуратурата. Кадровите проблеми на Министерски съвет, Президентството, въпроси с честен интегритет, са въпроси на други институции, не мога да вземам решение и техните проблеми. Въпросът дали има, или няма закононарушение, е към наблюдаващия прокурор по делото, добави още Гешев.
За разпитите на Борисов, Горанов и Стоянова, основният прокурор сподели, че както президентът, по този начин и министър-председателят, по този начин и депутатите от партиите са политици. Прокурорите и прокуратурата не са политици, тъй че " няма по какъв начин да разясня политическите изявления ".
Ние демонстрираме следствията, с цел да няма внушения на политическа или олигархична основа. Ние демонстрираме мрежата от зависимости – политически на всички равнища, и тази мрежа, която прокуратурата има желание да прекрати, най-малко до момента в който аз съм основен прокурор. Компромиси няма да има за никого. Не могат да се вършат взаимни отстъпки за това, че един е част от президентството, а различен е част от Министерски съвет. След като може да бъде разпитан министър председателят, министър и така нататък, за какво да не може да бъде разпитан консултант на президента, разяснява още Гешев.

Предстои да бъде открита тяхната достоверност. Има инспекция. Сигурен съм, че прокурорът и ДАНС ще ревизират всички условия, както и НСО, само че по преценка на наблюдаващия прокурор. Няма да се меся в тази преценка, разясни обвинител номер едно.
Мрежата е заплетена – много е заплетена. Сигурен съм, че прокуратурата ще направи всичко допустимо тя да се разплете. Това е като свински вътрешности. Кой може да планува обвиненият Бобоков с кого приказва по телефона и какво крие. Въпросът е, че нас не ни интересува кой-какво разяснява, кой какво приказва, коя медия от кого е подвластна, колкото повече работим, толкоз повече ще излиза от мрежата от зависимости, акцентира Гешев.
Наясно съм с офанзивите, на които ще бъде подложена прокуратурата, с политическите последици, персоналните офанзиви към прокурори – ние влизаме в борба и сме прекомерно решени да я спечелим, сподели още Гешев.
Той заяви, че се организират две интервенции – на спецпрокуратурата и ГДБОП и на ОДМВР-Благоевград, за противопоставяне на битовата престъпност и противопоставяне на наркоразпространението.
Акцията е против „ тези хора, които тровят децата ни “. Не е загадка, че в града има 3 огромни групи, които се занимават с наркоразпространение. Обект на досъдебно произвеждане е една от тези групи. Тя се следи от година. Има данни за огромно количество опиати отпреди, които досъдебни производства ще бъдат присъединени към това дело. Днес са открити и пари – евро, левове. Става дума за над 180 000 евро. Задържани са десетима. Сандански е жив и млад град и е неприемливо да се основават проблеми като стрелби по гаражи с автомати, палежи на коли, в това число и на служители на реда, сбивания с телесни повреди. Това не е добре за бизнеса на града и жителите.
В близката година се чака тези проблеми да приключат. Ако тези хора, които вършат това и са ясни на нашите структури, не преустановят тази активност – престъпна, ще я преустановим ние, разясни Гешев.
Акцията е в Сандански и Склаве. Първата група е от 6 лица, единият от които е в пандиза, останалите са арестувани, посочи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Зная преди година какво беше в Сандански, ситуацията радикално се е трансформирала. Когато сътрудниците от районно управление (на МВР) не могат да се оправят, се намесват сътрудниците от ОДМВР, когато има проблеми и при тях – знаем си обвързаностите и познанствата с крими контингента, се намесват основните дирекции. Парите са открити в къща, сподели още Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР