Дали се прибираме късно след излизане, или сме прекарали кротко

...
Дали се прибираме късно след излизане, или сме прекарали кротко
Коментари Харесай

Защо не бива да си лягаме с неизмито лице?


Дали се прибираме късно след излизане, или сме прекарали добродушно вечерта си у дома, намирането на сили и няколко минути време за щедро измиване на лицето е повече от неотложно. Тази вечерна процедура има колкото почистващ и ободрителен резултат, толкоз и предпазен за отбрана от поява или обостряне на някои проблеми с кожата на лицето.

Обилното измиване на лицето вечер преди лягане се причислява към наложителните грижи за кожата по няколко основни аргументи.

Превенция обострянето на някои кожни проблеми
Малко прочут факт е че кожата на лицето е измежду най-замърсените зони на тялото ни. От една страна, тя е непрестанно изложена на външни въздействия и утайване на разнообразни замърсявания. От друга – пипнешком я непрестанно с ръце денем, прибавяме нови и нови такива. В опит да се самозащити, кожата на лицето секретира повече себум, а той, в композиция с неотстраненото замърсяване е причина за задръстване на порите и обостряне на кожни проблеми като акнето. Единственото превантивно средство в тази ситуация е щедро да отстраним тези замърсявания, с цел да не престояват те върху кожата през цялата нощ.

Профилактика на бръчките
Различни външни и вътрешни фактори водят до образуване и струпване на свободни радикали в кожата, а гримът и замърсяванията, наслоени денем, неведнъж ускоряват отрицателния резултат от тях. Всичко това се асоциира с прекалено разрушение на колагена в кожата, преждевременното й състаряване и появяването на бръчки.

Подобряване на резултата от някои козметични артикули
През деня кожата ни е заета да обезврежда всички увреждащи я фактори, с които влиза в контакт, а нощем се задействат съответните регенеративни и възстановителни процеси за унищожаване на уврежданията. Така, прилаганите вечер козметични артикули демонстрират по-висок резултат, тъй като идеално допълват и даже форсират възобновяване на кожата. Добре почистената кожа вечер, преди нанасяне на тези артикули, е значимо изискване за реализиране на най-благоприятен резултат върху нея.

Свързани публикации.. Безопасно разчистване на кожата при акне 0 Свързан ли е въпреки всичко сънят с поява на бръчки по лицето? 0 Ежедневните неточности, които състаряват кожата ни 0

Обилното измиване и разчистване на лицето следва да бъде неотменна част от персоналната хигиена преди лягане и при двата пола. Значението му не трябва да се подминава, а грижите за унищожаване на грима не трябва да се смятат за негова опция или анулация.

Обилно измиване с вода се предлага даже след приложимост на козметични артикули , които по директива не изискват такова. Само по този начин може да се подсигурява цялостна отбрана на кожата от нежелани последици и да се минимизира риска от раздразнения с времето.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР