Дали руската посланичка Елеонора Митрофанова да бъде поканена на церемонията

...
Дали руската посланичка Елеонора Митрофанова да бъде поканена на церемонията
Коментари Харесай

БСП и „Възраждане“ се застъпили за руската посланичка, настояват Митрофанова да бъде поканена на церемонията

Дали съветската посланичка Елеонора Митрофанова да бъде поканена на церемонията по старта на 48-ото национално заседание? Спор по тази тематика се е разразил сред представители на партиите, които влизат в новия парламент през днешния ден. Това е станало на съвещанието на контактната група, която се събира преди старта на Народното събрание, с цел да разпредели местата в пленарната зала и кабинетите, оповестява „ 24 часа “.

Президентът насрочи старта на 48-ото Народно събрание за 19 октомври. На тържественото съвещание постоянно се кани целият дипломатически корпус. Искането Митрофанова да не участва е било на „ Демократична България “. Подкрепили го от „ Продължаваме промяната “, описаха участвали на срещата пред „ 24 часа “.

ГЕРБ също се разгласи публично срещу наличието на Митрофанова в Народното събрание. Направи го в специфична позиция до медиите.

„ ГЕРБ беше първата партия в България, която осъди военната експанзия на Русия в Украйна и първа постави украинското знаме в централата си, първа предложи изпращането на оръжие “, подсетиха от партията на Бойко Борисов.

На това предложение обаче се противопоставили Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия и Петър Петров от „ Възраждане “. Пред публицисти последният описа, че имат уверението на администрацията на Народното събрание, че Митрофанова ще бъде поканена.

Реално решение по въпроса на срещата не е взето, тъй като това не е форматът за гласоподаване на такова, изясни участвал на нея. И откакто не е имало консенсус в изявленията по тематиката, администрацията на Народното събрание би следвало да съблюдава протокола и да предложения за 19 октомври и съветския дипломат, както всички останали дипломати.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР