Дали можем да излъжем природата и генетичния си код в

...
Дали можем да излъжем природата и генетичния си код в
Коментари Харесай

Жените, които стават майки по-късно, живeят по-дълго

Дали можем да излъжем природата и генетичния си код в името на това да живеем по-дълго? 

*Лекарите, взели участие в това изследване предизвестяват, че всяка жена има право да стане майка, когато реши и когато е подготвена за това.

Ново изследване откри връзката сред късното майчинство и по-дългият живот на дамите. Тази вест идва след години наред насажданото разбиране, че по-възрастните майки рискуват както своето здраве, по този начин и здравето на детето си.

Настоящата вест несъмнено е добра за майките, които имат желание да забременеят след 30-35 годишна възраст.

Според Boston.com , откриватели от Бостънския медицински университет са открили, че дамите, които заченат дете по натурален метод след 33-та си година усилват възможностите си за дългоденствие и е доста евентуално да доближат до възраст 90-95 години, спрямо тези, който са станали майки по-рано от 29.

Преди да решите да отложите майчинството обаче, би трябвало да сте наясно, че 462-те дами, които са взели участие в проучването са част от изследване на The Long Life и са с позитивна фамилна анамнеза за извънредно дългоденствие. Иначе казано, те евентуално по рождение са предразположени да живеят по-дълго.

Ето за какво експертите предизвестяват, че в случай че сте решили да имате бебе на по-зряла възраст, надали това ще е гаранция за по-дълъг живот.

Така че, каквито и разбирания да имате, не чакайте и не отлагайте прекомерно дълго.

Специалистите по акушерство, гинекология и женско здраве предизвестяват, че с увеличение на възрастта на майката, се усилват и рисковете от редица генетични болести, в това число и синдром на Даун, както и намаление на репродуктивните качества. Поради тази причина, не се предлага цялостното уповаване на резултатите от това изследване, за отсрочване на майчинството. Точно противоположното – те поучават дамите да гледат на тях само като на допустима догадка, само че не и като на сериозен и аргументиран резултат.

„ Жените би трябвало да подхождат към решението за това, по кое време да станат майки, с нужната отговорност и с осъзнаването на изгодите и рисковете от едно такова решение. Всяка бременност би трябвало да бъде добре премислена и в сходство с репродуктивното здраве на двойката. Това ще усили възможностите й тя да е добре планувана и сполучлива. “

В допълнение учените споделят, че в случай че майките желаят да имат крепко бебе, само че и да живеят по-дълго най-важно е те да се концентрират върху тези аспекти на здравето, които се отнасят към подготовката на организма за бременността и майчинството, още преди те да са настъпили. Тук влизат фактори като отричане от тютюнопушене и други нездравословни привички, поддържане на здравословно тегло и така нататък

Когато тези грижи са налице, сигурно майките и техните бебета ще са добре, а възрастта ще остане на втори проект.

По информация от www.parenting.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР