Дали минералната вода е добра алтернатива на обикновената и може

...
Дали минералната вода е добра алтернатива на обикновената и може
Коментари Харесай

Ендокринолог предупреждава: Внимавайте с минералната вода!

Дали минералната вода е добра опция на елементарната и може ли да се пие в същите количества? Още повече в този момент, когато настава горещият сезон. Лекарите считат, че не можете да замените елементарната вода с минерална вода.

Ендокринологът от клиниката на Московския държавен университет Зухра Павлова означи, че към пиенето на минерална вода би трябвало да се подхожда рационално.

Първо, минералната вода съдържа микро- и макроелементи, които въздействат на тялото. Ако човек има предпочитание да включва непрекъснато минерална вода в диетата си, по-добре е да се съветва с доктор, с цел да може да избере минералната вода, която би била най-полезна за организма му, изяснява лекарят. Минералната вода нормално се предписва съгласно показанията.

Допустимо е да се пие минерална вода до половин литър дневно.

Второ, минералната вода се продава постоянно в газирана форма. Трудно е да утолите жаждата си с такава напитка в жегата. Газираните питиета не са подобаващи за всеки, тъй като те могат да увредят стомашната лигавица. Това се въздейства изключително от сладките питиета, само че несъразмерната консумация на газирана минерална вода може да има такива последици.

Този резултат може да бъде отчасти притъпен, в случай че пиете газирана вода не на празен корем, а сред храненията.

Трето, минералната вода не може да размени елементарната вода, защото за нейното асимилиране тя самата се нуждае от вода. Ако пиете минерална вода вместо елементарна вода, тялото ще стартира да извлича вода от клетките и мускулите. Следователно

минералната вода би трябвало да се пие не вместо елементарна вода, а като спомагателен източник на минерали.

Друг съвет от ендокринолога е да премахнете въздуха от минералната вода, преди да пиете от нея, написа vesti.bg. Това може да стане, като напълните водата в чаша и я оставите на масата за няколко часа или в случай че няма време за очакване, можете да я разбъркате пламенно.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР