Дали кожата ви се е отпуснала след раждане или просто

...
Дали кожата ви се е отпуснала след раждане или просто
Коментари Харесай

Стегнете кожата след отслабване

Дали кожата ви се е отпуснала след раждане или просто сте свалили килограми доста бързо, има доста аргументи да ви се желае да я “приберете ” и стегнете.

Дори да сте достигнали до мечтаните килограми висящата, отпусната кожа може да ви носи чувство за тежест и пухкавост.

Има си обаче и способи да се отървете от този проблем.

Отслабвайте постепенно


Ако още сте в развой на намаляване, помислете си за казуса с отпуснатата кожа. С бързо намаляване рискувате да се сдобиете с неприятно висяща кожа, за която ще са ви нужни повече старания за коригиране. Един от методите да избегнете сходен проблем е да отслабвате постепенно и последователно.


Стягащи кремове


Стягащите лосиони за тяло са един от най-популярните способи за справяне с отпущането на кожата след намаляване. Търсете си артикули с билкови съставки, алое вера и витамини A и E. Те усъвършенстват колагена и еластина в кожата.

Минерални ексфолианти


Използването на натурални скрабове за тяло като морската сол оказва помощ за стягане на кожата, тъй като усъвършенства кръвообращението, което от своя страна е значимо за здрава, еластична кожа. Използвайте естествен скраб най-малко три пъти седмично, с цел да се справите с отпусната кожа.


Колагенов крем


За да предотвратите съществено разпределяне, е значимо да поддържате кожата хидратирана и подхранена. Използвайте кремове с колаген, основани особено за отпусната кожа. Имайте поради, че колагеновите кремове няма да имат идентичен резултат върху всеки, по тази причина потърсете рекомендации за съответен.

Терапия с масаж


Стягащите лосиони няма да бъдат задоволително ефикасни, в случай че не ги комбинирате с разтривки. Масажът също оказва помощ за стимулиране на кръвните кафези.


Тренировки с тежести


Вероятно в подготвителната си стратегия сте присъединили и извършения с тежести, само че в случай че не сте, направете го с цел да си помогнете в отслабването и предотвратяването на увисналата кожа.

Пийте вода


Нещо, което не стопираме да повтаряме. Здравата кожа е хидратираната кожа. Когато тялото е хидратирано, това въздейства и на кожата.


Практикувайте йога


Освен че ще се разтоварите от напрежението, ще станете по-гъвкави и грациозни, йогата ще усъвършенства и типа на кожата ви след намаляване. Започнете с малко и ще се изненадате след време какъв брой гъвкави сте станали и какъв брой добре изглеждате.

Сурова храна


При готвене храната губи доста от питателните си свойства, витамини и минерали. За да избегнете това, яжте сурова храна. Зеленчуци, плодове и даже риба са най-полезни сурови.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР