Дали е добра идея да се отглеждат басенджи - една

...
Дали е добра идея да се отглеждат басенджи - една
Коментари Харесай

Отглеждане на басенджи и дете заедно - да или не?

Дали е добра концепция да се отглеждат басенджи - една от най-старите породи кучета, със характерни характерности и държание, дружно с малко дете? Това е въпрос, който изисква деликатно изследване и подготовка. В тази публикация ще разгледаме преимуществата и провокациите на развъждането на басенджи и дете дружно.

Предимства на развъждането на басенджи и дете дружно

Социализация и образование на детето

Грижата за басенджи дава опция на детето да се научи на отговорност, грижа и любов към животните. Взаимодействието с кучето може да усъвършенства обществените умения на детето, като се учи на емпатия и връзка.

Активност и придвижване за басенджи и детето

Басенджи е извънредно интензивно куче, което обича физическа интензивност и игра. Това може да подтиква и стимулира детето да бъде по-активно и да прекарва повече време навън.

Общуване и забавление на детето и кучето

По темперамент басенджи е игриво и любвеобилно куче. То може да бъде добър придружител за детето, което се нуждае от другар в игрите в всекидневието си.

Предизвикателства на развъждането на басенджи и дете дружно

 Дете и куче

Характеристики на басенджи

Породата Басенджи е известна със своите самостоятелни и упорити привички. Това може да докара до компликации в образованието на басенджи ръководството му, изключително в случай че не се дават задоволително време и запаси.

Възможни алергии към басенджи

Децата имат по-голяма възможност да бъдат алергични към кучетата, в това число и към басенджи. Също по този начин, би трябвало да се обърне особено внимание на здравето и хигиената както на кучето, по този начин и на детето, с цел да се избегнат евентуални здравословни проблеми.

Басенджи лае доста

Басенджи е прочут със своето громко джавкане, което може да бъде раздразнително за децата и да докара до дискомфорт и спорове. Също по този начин, този кучешки инстинкт може да бъде сложен за надзор, изключително в наличието на деца.

 Басенджи вкъщи

В умозаключение:

Отглеждането на басенджи и дете дружно има своите преимущества и провокации. То може да бъде сполучливо, в случай че се обърне особено внимание на образованието и социализацията на кучето, както и на сигурността и добробитието на детето. Важно е да се вземе решение след деликатно изследване и подготовка, като се вземат поради самостоятелните потребности и благоприятни условия на фамилията.

Вижте също:

- Колко живее басенджи;

- Хранене на басенджи;

- Породи кучета за деца;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР