Дълговете на футболния Левски към Националната агенция за приходите (НАП)

...
Дълговете на футболния Левски към Националната агенция за приходите (НАП)
Коментари Харесай

"Левски" задлъжня към НАП с над 5 млн. лева

Дълговете на футболния " Левски " към Националната организация за приходите (НАП) са се нараснали в последните месеци и към този момент надвишават 5 млн. лв.. Това оповестява " Дневник ".

От клуба са оповестили пред изданието, че повода за набъбване на сумата е неналичието на финансиране в последните месеци. Промените в Закона за хазарта при започване на 2020 година засегнаха главния спонсор на отбора - компания за лотарийни игри, благосъстоятелност на предприемача с 18 повдигнати обвинявания от българската прокуратура Васил Божков. От тогава " сините " се устоят главно посредством дарения, продажба на билети и почитател продукти. Сумите обаче не са задоволителни, с цел да се покриват настоящите отговорности към страната - осигуровки и налози.
" Левски " има отговорности в размер на близо 24 млн. лв. (ВИДЕО) Най-належащи за погасяване са 1,8 млн. лв., насъбрани от началото на годината
" Левски " има съглашение с Национална агенция за приходите за погашение на остарели задължения в размер на 4,4 млн. лв.. Всеки месец от клуба би трябвало да внасят по 143 хиляди лв.. Тези вноски се обслужват посредством дарения.

За това пък през последните 6 месеца общата сума на дълга, поради неизплатени настоящи суми, е скочил с още 714 хиляди лв..

Снимка: Lap.bg

Ако " сините " забавят погасяването и нарушат съглашението, това може да им коства лиценза за Първа футболна лига. Документите, по които да се дефинира дали един клуб е безупречен и може да играе в състезание, би трябвало да се подават в Българския футболен съюз до 30 юни. Срокът беше продължен поради пандемията от ковид.
Феновете на " Левски " желаят акциите на Тити Папазов (ВИДЕО) "Тити, кой е по-сериозен вложител от последователите?, пита ръководителят на НКП Степан Хиндлиян
От " Левски " са декларирали пред " Дневник ", че водят договаряния с Национална агенция за приходите по проблема. Един от разновидностите е сумата на ежемесечните вноски да бъде нараснала.

Преди седмица новият мажоритарен притежател на " сините " Наско Сираков съобщи, че клубът има 24 млн. лв. отговорности. Той дефинира за най-належащи за погасяване дължимите суми към футболисти, които са в размер на 1,8 млн. лв.. Играчите не са получавали няколко заплати и имат право да разтрогнат договорите си с клуба когато и да е.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР