Дългото, горещо и несигурно лято на икономиката – Анкета на CBS News

...
Не обръщайте внимание на макростатистиката за икономиката на САЩ – Американците
Коментари Харесай

Не обръщайте внимание на макростатистиката за икономиката на САЩ – Американците са горещи и все още много притеснени от високите цени, с последните доклади за растеж на БВП , печалбите на акциите и силният пазар на труда, очевидно осигуряващи студен комфорт. Поне досега.

Вместо това повечето описват икономиката като „несигурна“, заедно с това, че я наричат ​​лоша и „бореща се“, но не и подобрена.

И така, в общественото съзнание витае изобилие от закъснял скептицизъм след сътресенията от последните години и месеците на бърборене за потенциална рецесия. Почти никой не нарича нещата „стабилни“.

Инфлацията се забавя, но повишаването на цените все още се усеща от потребителите.

Политиката

Има много скептицизъм относно помощта от политически лидери от двете страни на пътеката. Това не е добра новина за президента.

Повечето обвързват както икономиката на САЩ, така и собствените си лични финанси (независимо дали са лоши или добри) поне отчасти с политиките на президента Байдън – важна мярка както за макро, така и микровръзка — а също и до тази много непосредствена мярка за цените.

Повечето не смятат, че администрацията на Байдън понижава инфлацията — друг ключов показател, който трябва да се наблюдава през следващите месеци — и още по-малко смятат, че републиканците в Конгреса предприемат действия които го правят, като мнозина не са сигурни какво са направили. Докато провеждаха кампания за спечелване на мнозинството в Камарата на представителите миналата година, повечето гласоподаватели очакваха от тях да дадат приоритет на справянето с инфлацията.

(В този смисъл само една четвърт смятат, че действията на Федералния резерв са намалили инфлацията, въпреки че много от тях не са сигурен какво е направил.)

Надпреварата за дефиниране на „биденомика“

Това също така показва предизвикателството, пред което е изправен президентът Байдън в последния си стремеж да накара обществеността да преосмисли не само начина, по който помислете за икономиката, която малцина описват като „възстановяваща се“, но също и за значението на фразата, която неговата   администрация е измислила, „Биденомика“.

Това все още не е широко известен термин по никакъв начин.

Хората, които казват, че са чували нещо за термина републиканец в момента, изопачават. Така че за много от тях това изглежда по-унизително. Половината казват, че го приравняват с "по-висока инфлация" и дори с "увеличения на данъците", далеч от първите две избрани позиции. Въпреки това повечето независими също споменават тези два елемента първи.

Демократите са по-позитивни - ако са чували за това - така че президентът поне има някои градивни елементи в основата си. Мнозинството от тях казват, че за тях това означава „създаване на работни места“, „инвестиции в инфраструктура“, „помощ за бедните“ и „средната класа“.

Но това икономическо настроение продължава да тежи върху общите числа на президента . Неговото управление на икономиката е също толкова ниско, колкото е било, заедно с цялостния му рейтинг на одобрение, който се движи в диапазона от ниски 40 години повече от година, сега спада до 40%.

The жега

И да, повечето американци са горещи и съобщават, че усещат необичайно високи температури във всички региони на страната, тъй като голяма част от САЩ поставя топлинни рекорди. Те се справят, като стоят повече вътре, държат децата си вътре и икономично, едно въздействие, което докладват, е да плащат по-високи сметки за електричество.

Това проучване на CBS News/YouGov е проведено с национално представителна извадка от 2181 Пълнолетни жители на САЩ, интервюирани между 26-28 юли 2023 г. Извадката беше претеглена според пол, възраст, раса и образование въз основа на проучването на американската общност от преброяване на населението в САЩ и текущото проучване на населението, както и минало гласуване. Допустимата грешка е ±3,2 точки.

Горни линии:

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР