"Дългосрочните политики могат да стимулират инвестициите в отдалечените места." Това

...
"Дългосрочните политики могат да стимулират инвестициите в отдалечените места." Това
Коментари Харесай

Цветанов: Дългосрочните политики могат да стимулират инвестициите в отдалечените места

"Дългосрочните политики могат да подтикват вложенията в отдалечените места. "

Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на Националния избирателен щаб на партията Цветан Цветанов на конгрес за туризма, който се организира по случай празника на гр. Баните и минералната вода през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Домакин на кръглата маса маса „ Туристически регион Родопи – балнеология и екотуризъм “ е кметът на общината Милен Белчев. В нея присъединяване взе министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на Велинград Костадин Коев - ръководител на УС на ОУТР „ Родопи “, регионалният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов, претендентът за евродепутат Марин Захариев, регионалният шеф на Смолян Недялко Славов.

Цветанов описа за загатна си от предходната година, когато при визитата му в Баните центърът е бил строителна площадка, а в този момент площадът е изцяло освежен, хубав и спретнат. Той акцентира, че с помощта на политиката на държавното управление с министър председател Бойко Борисов страната ни е съумяла да се възползва в оптималната степен от европейската взаимност. „ Благодарение на по-високите доходи в бюджета пък годишно се отделят средства за инфраструктурни обекти в българските общини. Именно с поддръжка от Министерския съвет е напълно актуализирано и облагородено площадното пространство на Баните сега и през днешния ден ще бъде прерязана лентата му “, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

„ Когато се намираме в Баните, би трябвало да подчертаваме върху опцията да се развива балнеолечението и спа туризмът и да се търсят верните политики, с цел да се защитят тези дребни обитаеми места. Демографската рецесия в Баните е проблем. Имаме единствено две учебни заведения, едното от които е предпазено. Дългосрочните политики са методът тези хора от Баните, които работят на открито, да могат да се върнат дружно с представителите на бизнеса и да потърсят в родното си място развиване “, добави Цветанов.

Министър Ангелкова акцентира, че община Баните е част от седемте балнео и спа дестинации, които към този момент разпространява Министерството на туризма. „ Общината е част от деветте културно-исторически дестинации, които са доста сполучливи. Стартирани са и планове за поощряване на здравен туризъм, също опция за развиване в Баните. Благодарение на държавното управление на Бойко Борисов във втория му мандат, когато беше основано независимо Министерство на туризма, имаме растеж от 31% на задграничните туристи. Миналата година над 9,2 милиона са били задгранични туристи в България. Имаме растеж на приходите от туризъм с 34%, за предходната година 8,4млрд. лева са приходите от туризъм. Имаме връх във връзка с осъществените нощувки в местата за настаняване над 10 кревати. Статистиката и Евростат регистрират 27 милиона нощувки, което демонстрира, че секторът в действителност е основен за развиването на българската стопанска система “, акцентира Ангелкова и добави, че главен приоритет на държавното управление е намаляването на административната тежест и в региона на туризма с последните промени в закона са отпаднали 19 документа в другите посоки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР