Дългоочакваното ревю на дизайнерката и видинчанка Вяра Бориславова премина при

...
Дългоочакваното ревю на дизайнерката и видинчанка Вяра Бориславова премина при
Коментари Харесай

Модното ревю „Срещу течението“ във Видин с опит за рекорд на Гинес

Дългоочакваното ревю на дизайнерката и видинчанка Вяра Бориславова мина при извънреден интерес. Началото бе пред Речната гара във Видин, откъдето 100 манекенки потеглиха по аления килим, покорявайки с хубост и великолепие.



Събитието се осъществя с поддръжката на Община Видин и е част от културния й календар. На старта на ревюто заместник-кметът Борислава Борисова поздрави Вяра и й пожела триумф в изобретателното начинание.



Дължината на маршрута бе над 1,7 км и следваше река Дунав „ против течението “. Зрителите имаха опция да се насладят на Версай ревю към фонтана до хотел „ Анна-Кристина “; на Рейнбоу ревю при Телеграф капия - с съоръжения и статични пози; на Фуксия ревю по стълбите пред Паметника на свободата. Всичко това бе съпроводено на другите местоположения в Крайдунавския парк с игра на артисти мимове, осъществявания на Градски духов оркестър – Видин, на жива музика и други



На формалното разкриване на сцената при средновековната цитадела „ Баба Вида ” в 21:00 ч. с водещ Деян Донков, специфичен посетител бе кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков. Той сервира хубав букет с бели цветя на Вяра Бориславова и съобщи:

„ Позволете ми да изразя своето поклонение пред неутолимата жадност на Вяра да популяризира старопрестолния град Видин – перлата на Дунава, нейният роден град и да сътвори най-уникалното шоу. Когато преди време пристигна при мен и показа концепцията си, й споделих: „ Давай, това е рекламата за нашия град - повече хубост, повече обич, повече усмивки! ”.

Събитието продължи с театрална стратегия с присъединяване на възпитаници от Националната гимназия за театрални и екранни изкуства и студенти от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " ; осъществяване онлайн от DéВЯРА и Звук и Картина с набиращата им известност авторска музика и
финално шоу с всички модели.

Спектакълът „ Срещу течението ” е показан от Сдружение „ Домът на Музите ”, създател на концепцията и плана е Вяра Бориславова, а сценарист и режисьор - проф. доктор Александър Илиев. Събитието кандидатства в Книгата на Гинес с връх за най-дългото речно ревю. В него се включват както професионални модели, по този начин и подбрани на кастинг начинаещи.

Посланието на плана е хората да бъдат смели, да следват фантазиите си, да не се „ носят " по течението, а да
вървят против него и да откриват нови територии за светлината, хубостта и любовта.

Част от тоалетите, дело на родената в нашия град фешън дизайнерка, ще бъдат изложени на 10септември, в зала “Дунав “ на „ Бонония Естейт ” и ще вземат участие в благотворителен търг. Шеф Филип Захариев (ONÀ) ще бъде специфичен гост-готвач с авторско меню, въодушевено от живота на Северозапада. Със събраните средства ще се сътвори пространство в град Видин, оборудвано с шевни машини и всичко належащо за начинаещи в първите им стъпки в света на модата. Главен преподавател и гостуващ учител по мода и бизнес развиване в новооткрития център ще е Вяра Бориславова, създател и притежател на марката MUSE SHOP.

Мисията на основателите на плана „ Срещу течението ” е той да се трансформира в годишен фестивал, който поддържа млади дизайнери и им дава опция да показват новите си фешън сбирки под формата на ревю, сплотяващо и други създатели от разнообразни сфери.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР