Дългоочакваният съдебен процес срещу Сам Банкман-Фрийд, опозореният основател на FTX,

...
Дългоочакваният съдебен процес срещу Сам Банкман-Фрийд, опозореният основател на FTX,
Коментари Харесай

Съдебният процес за измама срещу Сам Банкман-Фрийд и FTX може да бъде отложен

Дългоочакваният правосъден развой против Сам Банкман-Фрийд, опозореният създател на FTX, може да се забави заради опасения, изразени от правния му екип, за незадоволително време за обзор на доказателствата.

Според скорошен отчет на Reuters арбитър Люис Каплан обмисля петмесечно отсрочване на процеса, като вероятно ще го сплоти с авансово планувано дело, обвързвано с обвиняванията на Банкман-Фрийд в подправяне на документи на Бахамите.

Адвокатите на Банкман-Фрийд настояват, че управляващите не са дали на клиента им нужните хард дискове, съдържащи милиони страници с значими доказателства, с цел да бъдат прегледани обширно. Съдия Каплан уточни, че в случай че подсъдимият в действителност счита, че отлагането е належащо, той може да насочи такова искане.

Въпреки това отчетът демонстрира, че е малко евентуално Каплан да отсрочи процеса само въз основа на размера на доказателствата. За да оправдае отлагането, отбраната ще би трябвало да потвърди същинска и непредвидена потребност от повече време.

Освен това Каплан посочи, че няма доказателства, които да сочат за непозволено държание на прокуратурата, защото забележителна част от доказателствата произлизат от персоналния профил на Банкман-Фрийд в Гугъл, до който той е имал достъп преди да бъде анулирано освобождението му под гаранция.

Преди това юридическият екип на Банкман-Фрийд изиска безкрайно право на рандеву в пандиза, а по-късно насочи питане за краткотрайното му освобождение преди процеса. По-рано през месеца гаранцията на Банкман-Фрийд беше анулирана след обвинявания в манипулиране на очевидци. Ако делото бъде обединено с другото дело, датата на процеса ще се измести от 3 октомври 2023 година на 11 март 2024 година, както се показва в отчета.

Срещу Банкман-Фрийд са повдигнати обвинявания в машинация на вложители и погрешно ръководство на милиарди долари потребителски средства, свързани с банкрута на борсата за криптовалути FTX през 2022 година Ако бъде наказан, той евентуално може да бъде изправен пред десетилетия затвор.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР