Дългоочакваният ремонт на улици в пловдивския кв. „Коматево” е блокиран.

...
Дългоочакваният ремонт на улици в пловдивския кв. „Коматево” е блокиран.
Коментари Харесай

Един човек блокира ремонт за 7 млн. лв.

Дългоочакваният ремонт на улици в пловдивския кв. „ Коматево” е блокиран. Причината е, че публичната поръчка е обжалвана.

За ремонта община Пловдив невиждано задели цели 1 млн. лева от бюджета. Голямата социална поръчка за избор на реализатор бе оповестена в края на февруари, ден преди отваряне на офертите обаче в Общината е постъпила тъжба, записана в Комисия за защита на конкуренцията, която съдържа искане за налагане краткотрайна мярка за прекъсване на процедурата, напомня Plovdiv24.bg

„ Затова все още всички дейности по хода на процедурата се преустановяват до влизане в действие на определението, с което се отхвърля настояването за налагане на мярката, или решението по жалбата, в случай че е наложена краткотрайна мярка”, споделя основният инженер на Общината Йордан Калев.

Освен настоящия ремонт на уличната мрежа в кв. "Коматево " жалбата стопира още изборът на реализатори на настоящи поправки на улици и булеварди във всички шест региона на Пловдив за обща сума от 2 500 000 (без ДДС) за улиците и булевардите на територията на регион "Северен ", регион "Източен " и регион "Централен " и обща сума още веднъж от 2 500 000 (без ДДС) за улиците и булевардите на територията на регион "Западен ", регион "Южен " и регион "Тракия ". Ремонтът на улици в квартал "Коматево " е обособена обособена позиция, за която са оповестени 833 333 лв. (без ДДС).

Абсурдът се състои в това, че публичната поръчка се апелира от компания "Пътна маркировка “ ЕООД - Стара Загора, която е записана с 2 лв. капитал и едноличен притежател Живко Жеков. През януари тя стопира посредством обжалване поръчки на АПИ за поправки на пътища в Смолян, Благоевград и Кърджали на стойност 44 милиона лв.. В същия ден, когато апелира поръчката в Пловдив, пуска тъжба и за главен ремонт в улиците в Сливен и обитаемоте места в общината, както и за реорганизация на ВиК мрежата в Гълъбово. Предстои Комисия за защита на конкуренцията да се произнесе дали позволява жалбата на Живко Жеков, или я отхвърля. После разногласието отива във Върховния административен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР