Дългоочакваният “Петя на моята Петя” и носителят на Оскар “Още

...
Дългоочакваният “Петя на моята Петя” и носителят на Оскар “Още
Коментари Харесай

Дългоочакваният „Петя на моята Петя” и носителят на Оскар „О...

Дългоочакваният “Петя на моята Петя” и носителят на Оскар “Още по едно” с Мадс Микелсен закриват през днешния ден, 24 май, София Филм Фест в Пловдив

Изпълнителката на основната роля в „ Петя на моята Петя “ - Александра Костова и други артисти от кино лентата ще бъдат специфични посетители на феста.

В 18:30 часа феновете на Петя Дубарова ще могат най-сетне да гледат кино лентата, въодушевен от нея - “Петя на моята Петя”. Малко преди началото на образователната година родителите на Петя Монова я слагат пред противен приключен факт – развели са се по взаимно единодушие. Петя се усеща огорчена и предадена. Тя търси подпомагане и поддръжка от татко си и схваща, че той е отговорен за развода – има си държанка, от която чака дете. Съкрушена, Петя подхваща безразсъдно свободно гмуркане в ледените морски води навръх 4 декември – деня, в който е умряла Петя Дубарова. Между живота и гибелта Петя се среща с идола си Петя Дубарова, от която научава скъпи уроци.



От 20:30 часа е началото на новия филм на Томас Винтерберг “Още по едно”, който взе Оскар за най-хубав чуждоезичен филм. Съществува доктрина, съгласно която човек постоянно може да понесе още малко, както и че алкохолът отваря сетивата и ускорява креативните умения. Гимназиалният преподавател Мартин е остарял, изтощен и на път да загуби работата си. За да не се случи това, той и тримата му сътрудници се хвърлят в опит да поддържат непрестанно алкохолно замайване. Класът на Мартин стартира да се трансформира, а планът се трансформира в същински теоретичен опит. Бавно, само че несъмнено алкохолът замъглява съзнанието на четиримата другари и тяхното обграждане.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР