Дългоочакваният момент за всеки фен на тениса почти настъпи. Откритото

...
Дългоочакваният момент за всеки фен на тениса почти настъпи. Откритото
Коментари Харесай

Потвърдено: Коварен младок е първият съперник на Гришо на AO

Дългоочакваният миг за всеки почитател на тениса съвсем настъпи. Откритото състезание на Австралия стартира напълно скоро - в понеделник, 17 януари. А най-хубавото за поредна година е, че на първия шампионат от Големия шлем за годината ще има и българско присъединяване при мъжете в главната скица - .
Очакванията към хасковлията са съществени най-много заради две аргументи. Той приключи предишния сезон по доста мощен метод и всички се надяват да навлезе бързо в тази си форма и през 2022-ра година. И второ - през предходната година стигна до 1/4-финалите на Australian Open и в случай че не бе получил травма, съвсем сигурно щеше да играе на полуфинал, защото бе покрай отстраняването на сензацията Аслан Карацев.
Вече е явен и първият противник на Димитров през тази година на надпреварата. До момента се знаеше единствено, че ще е някой квалификант. Иржи Лехечка - по този начин се назовава 20-годишният конкурент на Гришо, само че българинът надалеч не би трябвало да подценява противника си.

Вярно е, че чехът ще дебютира освен в главната скица на шампионат от Големия шлем, само че и в конкуренция под егидата на ATP. Въпреки това той отбелязва голям напредък и е на 143-о място макар възрастта си. Рекордното му класиране пък е 138-а позиция, на която приключи предишния сезон.
До момента Иржи се изявява основно на шампионатите от сериите Чаланджър, където има две трофеи, извоювани предходната година. Той е завоювал и трофея на Уимбълдън за младежи, само че на двойки.
Припомнете си обаче .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР