Дългоочакваният мач между Тайсън Фюри и Олександър Усик няма да

...
Дългоочакваният мач между Тайсън Фюри и Олександър Усик няма да
Коментари Харесай

Няма да има абсолютен шампион, мачът между Фюри и Усик пропадна

Дългоочакваният мач сред Тайсън Фюри и Олександър Усик няма да се състои. Така боксът ще остане без безспорен първенец.

Новината бе доказана от промоутъра на украинеца Александър Красюк. Причината е, че двете страни не са стигнали до единодушие по отношение на изискванията по контракта.

“Те прекалиха. Усик одобри систематизиране 30/70 в интерес на Фюри и това сякаш беше последното изискване. Но по-късно те започнаха да измислят нови и нови условия. Фюри си мисли, че надали не може
да сложи седло на Усик и да го язди.
Очевидно се пробва да избегне борбата като слага прекомерно доста условия и спънки за договорката ”, показа Красюк.

По-рано този месец бе оповестено, че Фюри и Усик са постигнали сделка да се изправят един против различен на 29 април на „ Уембли “. Циганския крал трябваше да прибере 70 % от приходите. В последна сметка до договор не се стигна и мачът няма да се състои.

Сега украинецът ще се опита да отбрани купите си в тежка категория против наложителния кандидат на WBA Даниел Дюбоа.

Фюри, който за стана безспорен международен първенец, откакто победи сензационно Владимир Кличко през 2015 година, в никакъв случай не е губил купите си на кръга. Той беше заставен да ги оваканти, защото не се боксира повече от две години. Британецът се завърна през 2018 година и завоюва с механически нокаут в четвъртия рунд против Сефер Сефери (Албания). През същата година направи противоречиво тъждество с Дионтей Уайлдър. След това Фюри победи Уайлдър в реванша, с цел да завоюва купата на WBC. Третата борба сред двамата, извършена през октомври 2021-а, приключи още веднъж с победа на първенеца.

Непобеден, той държи пояса на WBC от този момент, а предходната година Фюри завоюва две борби на стадиона в Лондон – против Дилиън Уайт и Дерек Чисора, с цел да отбрани купата си.

Александър Усик мина в тежка категория и през 2021 година, с цел да детронира Антъни Джошуа и да завоюва коланите на IBF, WBO и WBA. Украинецът отбрани тези оценки с нова безапелационна победа над Джошуа предишния август.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР