Дългоочакваната новина за Александър Везенков най-сетне е факт! Рано тази

...
Дългоочакваната новина за Александър Везенков най-сетне е факт! Рано тази
Коментари Харесай

Истерия по Везенков, след като Сакраменто Кингс го представи официално

Дългоочакваната вест за Александър Везенков най-накрая е реалност! Рано тази заран българският баскетболист публично бе разгласен за ново попълнение на Сакраменто Кингс. Досега „ кралете “ бавеха новината на уеб страницата си, макар че Везенков към този момент пътува за Съединени американски щати, видя се с новите си съотборници и си избра номер 7, с който ще играе. Само за час новината притегли вниманието над 20 000 души единствено в Инстаграм. Феновете пожелаха на Саша да се снабди в шампионски пръстен. Във Facebook страницата на " кралете " пък доста български почитатели пожелават триумф на състезател №1 у нас.

Сделката сред двете страни е на стойност $20 милиона в границите на три години.

Ето какво написаха от Сакраменто в формалния си уебсайт:

“Везенков беше определен за MVP на сезона в Евролигата, откакто записа приблизително по 17.6 точки, 6.9 битки и 1.0 откраднати топки при 55% пукотевица от игра, 38% от тройката и 84% от наказателната линия в 40 мача с тима на Олимпиакос. Той получи премията за топреализатор на името на Алфонсо Форд и беше селектиран в Идеалния тим на шампионата за втора поредна година.

През сезон 2022/23 Везенков игра и в гръцкото състезание, където реализира междинни индикатори от 16.7 точки, 5.7 битки и 1.0 откраднати топки при 58% пукотевица от полето, 39% от тройката и 80% от наказателната линия. Чрез своето показване Везенков беше определен за най-полезен състезател на шампионата за втори следващ сезон и оказа помощ на тима си да победи с купата в шампионата.

Везенков, който е родом от България, стартира кариерата си в гръцкото състезание с екипа на Арис, където прекара четири сезона от 2011-а до 2015-а. След това той се причисли към Барселона, където изкара още три години, преди да премине в Олимпиакос за старта на сезон 2018/19. Везенков беше определен с избор №57 в Драфта през 2017-а от Бруклин Нетс. Сакраменто получи правата му посредством трейд с Кливланд Кавалиърс по време на Драфта през предходната година. ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР