Дългоочакваната и коментирана отстъпка при зареждане на гориво е факт

...
Дългоочакваната и коментирана отстъпка при зареждане на гориво е факт
Коментари Харесай

Бенчев: В схемата за отстъпка от 25 ст. за литър гориво се включват и много независими бензиностанции

Дългоочакваната и коментирана отстъпка при зареждане на гориво е реалност от събота. Наблюденията са, че по-голямата част от бензиностанциите оферират тази скица. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " Светослав Бенчев от Българската петролната и газова асоциация

" Моите персонални наблюдения в границите на два дни са, че и много самостоятелни бензиностанции се включват в нея ", добави той.

Бенчев сподели още, че тази скица ще продължи най-вече шест месеца, като се планува да се слагат осведомителни табели на бензиностанциите, които да посочват дали в съответната бензиностанция се предлага отстъпката.

Отстъпката е пожелателна и съгласно Светослав Бенчев това е по-добрият вид.

" Не се постановат никакви промени в електронната система с фискална памет. Няма я тази тежка работа, която беше планувана, да се взима персоналната карта на индивида, да се вкарват имената, ЕГН. Сега това, което би трябвало да се прави, е да се демонстрира талонът на колата. Касиерът вижда дали това е същия автомобил и записва номера на колата в разширения фискален бон. В последна сметка нещата се почистиха ", обясни Бенчев.

По думите му има различен проблем, а точно, че доларът продължава да нараства. Само в границите на предходната седмица е поскъпнал с към 10 стотинки, което ще убие понижението на котировките на петрола и готовите артикули, които ние купуваме в долари.

" Ако тази наклонност продължи надолу, ще има понижение на цените, само че в този момент значимото е да се каже, че наклонността успокои цените и ги остави на тези равнища на които ги виждаме ", разяснява Бенчев.

По данни към 5 юли България продължава да е с най-ниските цени на горивата в Европейски Съюз.

" Нищо по-различно не се се случва от това, което става в останалата част на Европа. И в България, съумяваме да задържим положителни цени, надяваме се да продължим да го вършим. Можем да се удовлетворени от това, което се случва, в действителност обстановката ни е добра с цените на горивата " сподели още Бенчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР