Дългогодишният управител на Лукойл България Валентин Златев е призован на

...
Дългогодишният управител на Лукойл България Валентин Златев е призован на
Коментари Харесай

Валентин Златев е призован на разпит за Барселонагейт

Дългогодишният шеф на " Лукойл България " Валентин Златев е свикан на разпит в Софийската градска прокуратура поради делото " Барселонагейт ".

Часове по-рано СГП изиска да бъде свален, откакто са събрани данни, че той е " дал на трети лица, добити вследствие на осъществено закононарушение, средства за закупуването и наемането на недвижими парцели в чужбина ".

Златев, който дълги години беше измежду близкия кръг на Бойко Борисов, се оказа обвързван със абсурда посредством собствен чиновник и доближен - Александър Чаушев.

Мъжът е фиктивен съсобственик на компанията Numin Invest SL, която през 2013 година купува първокласната къща в Барселона за прилагане от някогашната манекенка Борислава Йовчева и фамилията ѝ.

Сигналът до прокуратурата на " БОЕЦ " твърдеше, че Йовчева е имала интимни връзки с тогавашния министър председател Бойко Борисов, а необяснимото ѝ замогване е пристигнало от него.

Испанските управляващи, които сами бяха почнали следствие през 2019 година, имат данни, че през две компании са препрани общо над 5 млн. евро за покупката на парцела в Барселона и откриването на бутик за облекла, кокйто е ръководен още веднъж от Йовчева.

Както магазинът, по този начин и къщата бяха продадени, откакто избухна общественият скандал преди 3 години и половина.

През лятото на 2020 година Валентин Златев беше викан на разпит в прокуратурата малко след акцията против братята Атанас и Пламен Бобокови. Досега не е привличан като обвинен.

От септември 2020 година Златев към този момент не е член на управлението на " Лукойл България ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР