Дългогодишният син общинар Вили Лилков се очертава като компромисната фигура,

...
Дългогодишният син общинар Вили Лилков се очертава като компромисната фигура,
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Избират Вили Лилков за шеф на СОС?

Дългогодишният наследник общинар Вили Лилков се обрисува като компромисната фигура, която се трансформира във любимец за поста ръководител на Столичния общински съвет, довериха пред Lupa.bg от „ Московска ” 33. След фиаското през последните две седмици и невъзможността СОС да избере Борис Бонев, в общината незабавно се търсят други решения.

„ С оглед на създалата се конюнктура разновидностите са два. Според първия – стискат си ръцете ръководителят да е от ГЕРБ и стартират да работят, както в Народното събрание.

Има и вид две – за началник на СОС да бъде определен някой като Вили Лилков, който е допустим за всички, равно отдалечен от всички, професор - изобщо златната среда ”,

обясниха общинари. Най-вероятно до тази развръзка ще се стигне още другата седмица в четвъртък, когато е планувано следващото съвещание на Столичния общински съвет. Причината е напълно прагматична – колкото повече се доближава бюджетната процедура в общината, толкоз повече срокът за избор на ръководител внезапно понижава.

По информация на Lupa.bg вторият сюжет за развръзка в СОС (този с Вили Лилков) е по-реалистичен, тъй като той би предотвратил възможното разединение в групата на ПП-ДБ-Спаси София. Още преди изборите актуалният претендент Борис Бонев беше завил, че в случай че в Столична община има сглобка сред Политическа партия и ГЕРБ, той и хората му ще изоставен. За синия Вили Лилков обаче не е споменавал нищо.

„ Общинарите от „ Синя София ” до момента не участваха в конкуренцията, с цел да не се хабят. Освен това това предложение удовлетворява изискванията на всички – в никакъв случай председател от ГЕРБ, нито от Българска социалистическа партия... Общо взето работата леко ще замязя на тази в Народното събрание. Ще бъде мъчно наместване. Но решението ще бъде обосновано с „ отговорността към софиянци и така нататък ”, разясниха осведомени с идния сюжет.

Освен това протакането през последните седмици давало време на новия кмет Васил Терзиев да образува екип, тъй като сега той се чувствал като в небрано лозе в общината.

Другият основен миг, който следва, е сформирането на групите в общината. Минимумът там е пет индивида. Това значи, че " Синя София ", Има Такъв Народ и Вътрешна македонска революционна организация ще би трябвало да създадат някакви колаборации, в случай че желаят да имат тежест в СОС. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР