Дългогодишният национал на България и бивш играч на Спартак (Плевен),

...
Дългогодишният национал на България и бивш играч на Спартак (Плевен),
Коментари Харесай

Бивш национал с отворено писмо за ситуацията в плевенския баскетбол

Дългогодишният национал на България и някогашен състезател на Спартак (Плевен), Фикосота, Левски, ЦСКА и Ямболгаз Петър Петров взе отношение по отношение на обстановката в плевенския баскетбол. Мъжкият тим на плевенчани е финален в НБЛ с 1 победа и 19 загуби в 20 мача, само че обръщението на Петров касае най-много работата с подрастващите и детско-юношеската школа на тима от зала “Балканстрой”.

Ето и какво написа Петров в обществената мрежа Фейсбук:

" Отворено писмо до всички, които Обичат Баскетбола
От Петър Петров
(член на Управителния съвет на БК Спартак – Плевен)

Мълчах. Мълчах доста години и мигрирах, с цел да работя, не мога повече. Право да приказвам ми дават стотиците изиграни мачове за клубни тимове и националния тим на България. Множеството аркади, фрактури и прочие.

Повод за това ми изявление е диалог с родител на дете от школата на нашия баскетболен клуб. Цитирам: " Пешо, какво вършиме бе? " Аз запитвам: " Защо, Венци, какво е станало? " Отговорът на Венци: " децата не упражняват, водим ги, с цел да са боксова круша на съперниците си, последният ни шампионат бе в Силистра, бяха и без треньор ". ОНЕМЯХ!!!! Виждал съм играещи президенти, треньори, спонсори, само че за детски тим без треньор не бях се сещал. Нямало пари, по тази причина и по този начин се случило!!!

Сега и да кажа и какъв Член съм на Управителния съвет на клуба и по какъв начин ръководя: не зная какви доходи имаме, камо ли разноски, не зная какви отговорности, в какъв размер и към кого имаме, не зная съди ли ни някой и защо. Само клюки. На „ Параван “ наподобявам ли ви към този момент?

Върхът на нашата пирамида мъжкия внушителен тим, съгласно моето персонално мнение, а и освен, има съществена задача да пали повече деца, с цел да става основата по-здрава и върхът по-остър. След Цветослав Острев, роден 86-та година, ние нямаме човек от школата, който да играе, за който и да е тим от Лигата или „ А “ група. Ревем, че нямаме пари, ами кой и защо да ни ги дава? Ямбол с по-малко създадоха Павел Маринов и Павлин Иванов, играещи за националния тим. За Силистра да не приказваме – Станимир Маринов и така нататък Нашият финален Мохикан, играл за националния тим е Хрисимир Димитров, роден 1974 година.

Всички знаем какви играчи и персони е основала Плевенската баскетболна школа, няма да ги изреждам. Едно име изпъква, обаче над всички – това на Цветан Антов. Него апелирам за съвет! Как аз да оказа помощ на родния ни клуб да излезе от окаяното си положение?. Като човек управлявал директно БК Спартак – Плевен, има няма 15 и повече години, той може би би трябвало да знае? Но имам и един различен въпрос към него: С чиста съвест ли сте господин Антов? Говоря само и единствено за Баскетбол. Моля въпросът ми да не се интерпретира за нищо друго с изключение на Баскетбола и нашия клуб!

Казвам всичко това, тъй като ме е позор, че с моето безучастие способствах да се случи всичко това на родния ми клуб. Мобилният ми телефон е 0896888605, давам го за рецензии, закани, хрумвания и ПОМОЩ. Хвалби не желая! " Браво Пешо " се вика на магаре, извадило каруцата от калта, аз не съм, само че ще тегля с всички сили и не съм самичък. Читави хора в Плевен има към момента!

С почитание към всички: Петър Петров – Кемпа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР