Дълго време се смяташе, че пиенето на кафе е вредно

...
Дълго време се смяташе, че пиенето на кафе е вредно
Коментари Харесай

Лекар посочи полезната доза кафе

Дълго време се смяташе, че пиенето на кафе е нездравословно за сърцето. Професорът от  Международния теоретичен и учебен център на Московския държавен университет. " М.В. Ломоносов " Андрей Ардашев уточни лечебните свойства на напитката, само че и потребната доза.

Той изяснява, че антиоксидантите и фенолите, съдържащи се в кафето, могат да понижат възпалението в тялото и да предотвратят развиването на рак. Способността им да въздействат на инсулиновата устойчивост демонстрира и антидиабетичен резултат.

 „ В умерени дози (40 до 300 милиграма), кофеинът може да противодейства на резултатите на аденозин, т.е. да понижи умората и да увеличи бдителността.Но значимо е  да се знае мярката и да не се надвишава дневната норма ”, сподели Андрей Ардашев.

Кофеинът обаче не се съдържа единствено в кафето. Следователно дневната доза се дефинира, като се вземе поради този факт.

Лекарят изяснява и за какво кафето освежава и оказва помощ за концентрацията. Причината е появяването на връзка на кофеиновите молекули (подобни по конструкция на невротрансмитера аденозин) с аденозиновите рецептори в мозъка, последвано от понижаване на резултатите на този посредник. Следователно  кафето има максимален резултат върху мозъка , а не върху сърцето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР