Дълго време се молихме за слънце и лято и ето,

...
Дълго време се молихме за слънце и лято и ето,
Коментари Харесай

Внимание! Очакват ни опасни жеги до края на месеца, как да се предпазим

Дълго време се молихме за слънце и лято и ето, че то към този момент е тук... и се е развихрило с цялостна мощ. Цялата идна седмица ще бъде  преобладаващо слънчева, изключително във втората си половина , а това изисква и нараснало внимание от наша страна.

В първия ден от седмицата дневните температури варираха в интервала 30-35 градуса. Тенденцията е с всеки идващ ден от седмицата те да се покачват градус-два. Така от сряда нататък термометрите в обичайно горещите точки на страната – сърцето на Дунавската низина, Пловдивско-Пазарджишкото поле, Югоизтока и долината на Струма, ще ударят стойности над 40 градуса , пишат от sinoptik.bg.

За сряда,   12 юли, Националният институт по метеорология и хидрология е издал  предизвестие от първа степен - жълт код , за високи температури в цялата страна. Очакваните максимални температури днес са между 34 и 39 градуса. 

Най-горещите дни през тази седмица ще са четвъртък и петък , когато температурите в цяла България ще са по-високи от климатичните правила.

В събота и неделя, със едва захлаждане, ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е доста дребна.

В жегата въпреки всичко на изолирани места в часовете следобяд и вечерта ще се образува гръмотевична облачност, само че преваляванията ще са строго местни. Вероятност това да се случи има в петък в Североизтока и в събота по планините, най-много в Стара планина.

Ден след ден влагата в повърхностния почвен пласт и растенията ще понижава, а заплахата от пораждане на полски и горски пожари ще става по-голяма.

 топло горещина iStock

Седмицата до 23 юли също ще е гореща с  доста слънце и рискови жеги . Отново ще има условия за температури във високия летен диапазон  над 40 градуса . Ако настоящите прогнози се запазят, нараснала възможност за изолирани следобедни  гръмотевични стихии  има на малко места към Илинден (20 юли).
 Пробвахме коректор №1 в Европа * Edna предлага Пробвахме коректор №1 в Европа*
По Черноморското крайбрежие времето ще следва ритъма на  горещото лято с палещо слънце и минимална облачност . Дневни температури под 30 градуса съвсем няма да има, а в най-горещите дни термометрите ще демонстрират до 37-38 градуса.

Повишена възможност за краткотрайни изолирани следобедни гръмотевични превалявания има в дните към средата на месеца (14-15 юли) по северната част на крайбрежието. Седмица напред  вълнението на морето има изгледи да е по-силно  в понеделник и вторник по здрач, и в следобедните часове на четвъртък и петък.

В идната изложба ще намерите най-важните препоръки за предотвратяване от рисковите летни жеги:
 Как да се предпазим по време на летните жеги  Как да се предпазим по време на летните жеги  Как да се предпазим по време на летните жеги  Как да се предпазим по време на летните жеги
А тук ще научите какво би трябвало да хапвате по време на жегите:
 Как и с какво да се храним по време на жегите  Как и с какво да се храним по време на жегите  Как и с какво да се храним по време на жегите  Как и с какво да се храним по време на жегите
 edna Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР