Дълго време на хората, страдащи от висок холестерол, се забраняваше

...
Дълго време на хората, страдащи от висок холестерол, се забраняваше
Коментари Харесай

Наистина ли яйцата са вредни за сърцето

Дълго време на хората, страдащи от висок холестерол, се забраняваше да похапват яйца.Виновно беше схващането, че те повишават холестерола още повече, създавайки риск от сърдечно-съдови болести. Препоръките бяха да не се изяждат повече от две-три яйца седмично.

Но в този момент, ново и огромно по мащаб изследване демонстрира, че тези изказвания нямат съображение и по едно яйце всеки ден не може да ни навреди. Изследването е най-голямото по рода си и обгръща 177 000 души от 50 разнообразни страни по света и с разнообразни финансови благоприятни условия. Учените споделят, че до момента проучванията за въздействието на потреблението на яйца върху здравето са обхващали прекомерно дребен брой хора, с цел да бъдат достоверни статистически.

Резултатите се базират на разбор на данни от три други огромни проучвания.

Яйцата са богат и в същото време на ниска цена източник на скъпи хранителни субстанции и новото изобретение би следвало да отстрани рестриктивните мерки пред страдащите от висок холестерол и те още веднъж да се любуват на пълноценна диета.

Първият създател на публикацията, Махшид Дехган, споделя, че умереният банкет на яйца - към едно яйце на ден - при множеството хора, не покачва риска от сърдечно-съдови болести или гибел, даже при тези, които са страдали от такова заболяване или от диабет.

Тя добавя, че не е открита никаква връзка сред потреблението на яйца и холестерола в кръвта, негови съставни елементи или други рискови фактори. Според Дехган, тези резултати са необятно използвани както при здрави хора, по този начин и при такива със сърдечно-съдово заболяване. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР