Дълго време чесънът се счита не само като добра ароматна

...
Дълго време чесънът се счита не само като добра ароматна
Коментари Харесай

Чесънът е не само подправка, но и здраве

Дълго време чесънът се смята освен като добра ароматна фалшификация за доста ястия и като обособен потребен артикул, той е скъп поради своите лечебни свойства, с помощта на неповторимия си лековит състав.
Чесънът съдържа витамини като С, В6, В1, В2, В3, В5, В9, както и потребни микроелементи: калций, калий, фосфор, селен, магнезий, натрий, цинк, желязо и манган. Етеричното масло от чесън, алицин, е мощен антиоксидант. Калорийното наличие на чесъна е 149 калории на 100 грама артикул. Полезните свойства на чесъна наподобяват единствено пресни, а след термична обработка или изсушаване чесънът губи всичките си изгоди и лечебни свойства.
 Ако ядете този зарзават, КЪРЛЕЖИТЕ няма да ви приближат Ако ядете този зарзават, КЪРЛЕЖИТЕ няма да ви приближат
За страдание през лятото доста би трябвало да се пазим от рисковите кърлежи, които имат навика да се забиват в тялото, без даже да ги усетим....
Когато се употребява рационално, чесънът оказва помощ за подсилване на имунната система и усилване на нейните защитни функционалности.
Лечебните свойства на чесъна се крият в неговия антивирусен резултат, той оказва помощ на тялото ни да се бори с настинките и е добър асистент за профилактика на тези болести. Включените в състава му фитонциди са най-активни напролет и оказват помощ в битката против доста бактерии и гъбички.
Чесънът е потребен за сърдечно-съдовата система на индивида, има удобен резултат за намаление равнищата на холестерола в кръвта, потребен е при високо кръвно налягане и понижава риска от формиране на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове.
Лечебните свойства на чесъна включват попречване на развиването на рак. Според проучванията на учените, в случай че пушачите ядат по 1 скилидка чесън 2 пъти седмично, рискът от рак се понижава с една трета. Дълго време чесънът се употребява в националната медицина за унищожаване на глисти. За това се употребява чесън с мляко под формата на клизма.
Чесънът подтиква секрецията на жлъчка и усъвършенства храносмилането на мазни храни, заради което постоянно се прибавя към мазни меса. За мъжете можете да наблегнете неговия удобен резултат върху потентността, а също по този начин се употребява за лекуване на простатит. Чесънът е потребен и за спортисти, изключително при струпване на мускулна маса, защото блокира действието на кортизола и подтиква производството на тестостерон. За дами, с цел да се предотврати появяването на рак на гърдата и матката.
 Какви грижи да поставяме за чесъна, с цел да станат с глави като на ябълки Какви грижи да поставяме за чесъна, с цел да станат с глави като на ябълки
Започнали сте да обработвате своята зеленчукова градина или сте от дълго време в занаята, просто в този момент сте решили да засадите чесън? Няма значе...
Противопоказания за ястие на чесън: Хората с наднормено тегло би трябвало да знаят, че чесънът покачва апетита. Чесънът е противопоказан за хора със болести като язва на стомаха и дванадесетопръстника, гастрит, хемороиди, бъбречни и чернодробни болести, епилепсия.
Не се предлага потреблението на чесън за дами по време на бременност и кърмене. Чесънът може да аргументи алергични реакции в човешкото тяло.
Абсолютно всеки би трябвало да бъде деликатен към използването на недопечен чесън, както и към салати и други ястия, защото при непрекъснатото му потребление в храната, това може да има отрицателни последствия за организма. Достатъчно е здравият възрастен да яде 1-2 скилидки чесън дневно, с цел да поддържа имунитета и да предотвратява разнообразни болести. Максималната доза е 3-5 скилидки свеж чесън дневно.
Ефективен метод да се отървете от неприятната миризма на чесън от устата е млякото. Семена от лимон, магданоз или кардамон също могат да оказват помощ за ободряване на дъха ви след чесън.
За да предотвратите миризмата на ръцете си като чесън, първо ги разтрийте със сол.
 Как елементарно да си засадим чесън в саксия вкъщи (ВИДЕО) Как елементарно да си засадим чесън в саксия вкъщи (ВИДЕО)
Чесънът (Allium sativum) или чеснов лук е дълголетен луковичен зарзават от семейство Лукови, жанр Лук. Този тип не се среща в диво със...

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР