Дълго се колебах дали да пусна този пост или да

...
Дълго се колебах дали да пусна този пост или да
Коментари Харесай

Украински туроператор взимал комисионна да изпрати на безплатна почивка украинските бежанци в български хотели

Дълго се колебах дали да пусна този пост или да запазя единствено за себе си нещо, което не ми дава мира от няколко дни. Става дума за бежанската вълна от Украйна и метода, по който ние се оправяме с рецесията. Текстът ми ще е дълъг, само че се надявам да стигнете до края, с цел да можем умерено да разясняваме след това, без лекомислен хейт. Защото, занапред го споделям – украинците не са отговорни, че страната ни е на автопилот. И всеки лекомислен хейт против украинци ще бъде трит от стената ми.

Ние, които живеем край морето, сме гостоприемни и милозливи хора, които не отхвърлят да подадат ръка за помощ на нуждаещ се. Но защото сме на първа линия на бежанската вълна, нямаше по какъв начин да не ни направи усещане, че има " нещо гнило в Дания ". Особено през последния месец, когато през страната ни напред-назад започнаха да щъкат украински рейсове на украински туроператорски компании. Бежанската вълна от уплашени, комплицирани хора някак невидимо се подмени с усмихнати хора, които бързо извършиха моловете и заведенията за хранене ни.

Тези дни научих и името на това нещо гнило. Или може би едно от многото имена. Казва се Максим Комаров. Украинец, притежател на българската компания АНИМАКС ПРО ЕООД (на латиница " ANIMAX PRO " ), която се занимава с аниматорска и туристическа активност. Седалището й е във Варна, в р-н Одесос, на ул. " Професор Державин ".

Това тук е профилът на Максим Комаров във Facebook:

А това е страницата, по-точно групата, на компанията му АНИМАКС ПРО ЕООД, която персонално той управлява:

На 1 април Комаров е трансформирал името на групата " Аренда для Украинцев в Болгарии и помощь в статусе беженца! " на " Бесплатные отели в Болгарии для Украинцев! Безкоштовні готелі в Болгарії! ".

Безплатни хотели за украинци в България!

На 2 юни, два дни след края на държавната стратегия, по която се отпускаха на хотелите по 40 лв. дневно на човек, още веднъж е трансформирал името на групата. В момента тя се споделя " Горящие туры в Болгарию! ", което в превод значи " турове в последната минута до България ".

Това, което всеки може да види е, че до 31 май Комаров популяризира безвъзмездни почивки, демонстрира фотоси на хотели и стаи с в детайли изложение, екстри като басейни, интернет, ол инклузив, къде може да си вземеш домашния любим, разстояние до морето, какъв брой пъти можеш да се храниш, какво ще ядеш и така нататък От всеки настанен " емигрант " той получава комисионна.

В организацията му са включени и украински превозвачи, на които той регулярно разгласява цената за транспорт от Лвов, да вземем за пример, до Несебър.

Никъде там не се приказва за бежанци. С изключение на подробните инструкции какви документи би трябвало да си извади човек, с цел да употребява безплатната отмора. Има и пояснения също по този начин, че безплатните почивки ще продължат и след 31 май, в случай че войната в Украйна не е прекъсната до това време.

Десетки сигнали са подавали спешните щабове във Варна и Бургас за нередности към престоя на ползващите се със статута на бежанци. Имало е сигнали най-много за украинските рейсове, които доставят туристи непосредствено до хотелите в Слънчев бряг и Несебър.

Хотелиерите си затваряха очите, тъй като бяха удовлетворени да получават по 40 лв. на човек дневно в мъртвите месеци преди сезона.

Държавата си затваряше очите, тъй като за ръководещите най-важното нещо бе да вземат ония 150 милиона евро, които Европейски Съюз дава за справяне с бежанската рецесия.

В момента, в който парите бяха контрактувани, ръководещите внезапно взеха решение да вкарат ред в хаоса като сътвориха още по-голям, пробвайки да настанят украинците в държавни бази, надалеч от морето. Украинците, несъмнено, всеобщо отхвърлиха и избраха да се върнат в Украйна, афектирани на България, че ги е лишила от лукса край морето.

Останаха действително нуждаещите се от помощ. На тях им се предложиха палатки и фургони. Вярно, краткотрайно, само че остава подозрението в хуманността и положителните планове от наша страна.

Сега тези, които позволиха далаверата и си затваряха очите за нея, крещят " Свърши лукса! " Имам поради този лъжовен двуличник Кирил Петков и неговите хора в кабинета, които доста добре са знаели какво се случва, само че са потривали ръце в упованието на парите от Европейски Съюз.

Не ме е гняв на украинците. Те не са отговорни, че България я ръководи сбирщина некадърници. Продължавам да изпитвам състрадание и жалост към тези, които видяха ужаса на войната на първа линия. Изпитвам жалост към децата, чиито родители са разграничени. Плаче ми се от случаите на деца, които са надълбоко травмирани и уплашени от претърпяното. Осъждам войната във всичките й измерения.

Яд ме е на държавното управление, което позволи това – най-бедната страна в Европа да се пъне да обезпечава разкош на над 130 000 души бежанци. Вместо още в самото начало да отсее същински нуждаещите се от туристите и да се погрижи съответно за тях. Както направиха в Германия. Както направиха в Полша. Както направиха нявсякъде в Европейски Съюз, само че не и в бедна България. "

Автор: Севдалина Пенева

От, заглавието е на редакцията
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР