Дълго и трудно за отразяване ще бъде делото за шпионаж.

...
Дълго и трудно за отразяване ще бъде делото за шпионаж.
Коментари Харесай

Бивш състезател по бойни изкуства, служителка в салон за красота: Какво се разбра за българите, обвинени в...

Дълго и мъчно за отразяване ще бъде делото за шпионаж. Очаква се процесът да продължи до 2024 година Вчера юристът на Орлин Русев - един от упрекнатите наши сънародници, изиска делото да бъде засекретено. Русев е апетитен за главен мотор на групата. 

 

По време на рекордно късото първо съвещание бяха разкрити любопитни детайлности. Прокрадна се сюжет с планувани отвличания. Според информацията петимата българи са били натоварени със задачата да следят обекти и да събират информация, която може да бъде употребена по-късно при сходен сюжет.

 

Медии на Острова оповестяват, че инструкции за това са били дадени от някогашния началник на Wirecard Жан Марсалек. Той не е измежду упрекнатите. 

45-годишният Орлин Русев, 41-годишният Бизер Джамбазов, 31-годишната Катрин Иванова, 29-годишната Ваня Габерова и 31-годишният Иван Стоянов се включиха посредством видеовръзки поотделно в съвещанието от разнообразни затвори.

 

В съда стана ясно, че базата на хипотетичните интервенции на групата е някогашната къща за посетители на Русев в Норфолк.

 

Всички петима бяха упрекнати в скрит план за шпионаж от името на Русия в интервала 30 август 2020 - 8 февруари 2023 година

 

Сънародниците ни бяха задържани от английската полиция през февруари, само че за случая се разбра по-късно в България. На Русев, Джамбазов и Иванова са повдигнати обвинявания на 11 февруари 2023 година за владеене на подправени документи за идентичност. Прокурорът Катрин Селби сподели на съда, че тези обвинявания могат да бъдат свързани с другите на по-късен стадий.

 

Стоян Иванов и Ваня Габерова са по-малко известни по случая. Подробности за тях обаче също станаха ясни през вчерашния ден. Иванов е бил играч по смесени бойни изкуства, а Габерова е управлявала салон за хубост. За Бисер Джамбазов и Катрин Иванова се знае, че са живеели на фамилни начала и са взели участие в организацията на изборите зад граница. Те са били добре познати измежду представителите на българската общественост в Лондон.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР