- Дългият 3.35 метра Nissan Sakura е най-продаваният електрически автомобил

...
- Дългият 3.35 метра Nissan Sakura е най-продаваният електрически автомобил
Коментари Харесай

Забравете Tesla – малка кола за $13 000 е най-продаваният EV в Япония - видео

- Дългият 3.35 метра Nissan Sakura е най-продаваният електромобил в Япония
- Този $13 000 " kei car " остави съперници като Tesla да му дишат прахта

Tesla може да господства на международния пазар на електрически автомобили, само че за водачите в Япония дребна кола за $13 000 се оказва по-добра инвестиция. Sakura - миниавтомобил за $13 000, създаден взаимно от Nissan и Mitsubishi - е най-продаваният електромобил в Япония тази година, представляващ към половината от всички електрически автомобили, продадени в страната до момента тази година. Цената на автомобила обаче включва държавни дотации.

Sakura беше пусната на пазара предходната година и бързо се трансформира във феномен в родната си страна, печелейки състезанието автомобил на годината в Япония през 2022 година Дългата 3.35 м кола има пробег от 180 километра с едно зареждане и може да доближи скорост от 130 километра в час.



С 35 099 продадени транспортни средства тази година, Sakura надалеч надмина съперниците си - в това число Tesla. Американският производител може да господства пазара на EV на Запад, само че в Япония неговите по-големи пътнически коли изостават от по-малките електрически транспортни средства, които са известни като " kei cars ". Това основава по-предизвикателен пазар за Tesla, която по-рано тази година понижи цените на своите електрически коли Model 3 и Y в Япония.

Китайският EV колос BYD, подкрепян от Уорън Бъфет и идващ се до Tesla в международен мащаб, също стартира да продава своите коли в Япония през януари. Автомобилите Kei са извънредно известни в Япония, изключително в селските региони с малко публичен превоз.

Техните братовчеди, kei trucks, стават все по-търсени. Тези пикапи също с дължина малко над трите метра, като Suzuki Carry и Daihatsu Hijet, могат да костват едвам 5000 $ и са доста икономични за ръководство. Въпреки това те станаха известни даже в елементи от селските региони на Америка, като дребните японски транспортни средства се употребяват в ранчо, като транспортни средства за доставкаи.

Манията по камионите Kei въодушеви някои американски производители да стартират да продават свои лични дребни транспортни средства, като стартъпът за електрически автомобили Telo разгласи пикап с размер Mini-Cooper на стойност $50 000 по-рано тази година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР