Дългите години на неконтролиран мигрантски поток създават условия, при които

...
Дългите години на неконтролиран мигрантски поток създават условия, при които
Коментари Харесай

Доц. Милен Иванов: Мигрантският поток създава условия за радикализирани клетки в България

Дългите години на неконтролиран мигрантски поток основават условия, при които в България могат да се появят кафези на разнообразни радикализирани и терористични организации .

Това съобщи пред „ Bulgaria ON AIR “ някогашният заместник-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи доцент Милен Иванов . Той добави, че най-уязвимите групи са маргинализираните и изолираните, защото те елементарно стават обект на операция .

„ Най-голямата заплаха идва от саморадикализацията през интернет “.

По думите му мониторингът на това какво се случва в онлайн пространството е доста комплициран развой. Според него сега е изцяло обикновено равнището на сигурност в България да е код жълто , а даже то да се увеличи до оранжево, хората няма да виждат особена разлика. От друга страна последният код алено се постанова само като реакция при терористичен атентат , който е осъществен на територията на страната.

Доц. Иванов прикани специфичните служби у нас да следят осведомителния поток и да предложат на премиера някакво решение, в случай че заподозрат евентуална заплаха за националната сигурност .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР