Дълги опашки пред лабораториите в София за изследвания за коронавирус.

...
Дълги опашки пред лабораториите в София за изследвания за коронавирус.
Коментари Харесай

Опашки за тестване за COVID-19


Дълги опашки пред лабораториите в София за проучвания за ковид. Причината - условието за негативен PCR тест за влизане в Гърция , изработен до 72 часа преди пътуването, оповестява Нова телевизия.

Според информация на една от частните лаборатории в столицата 1/3 от чакащите на опашката са решили да си създадат тест, тъй като им следва пътешестване в южната ни съседка. На границата българите наложително би трябвало да показват негативен резултат за COVID-19. Документът би трябвало да бъде преведен и на британски език.

„ Определено има повече искащи за проби. Те са свързани както с пътешестване за Гърция , по този начин и с нарасналата заболеваемост, само че главно е поради пътешестване. Около 1/3 или 40% от проби те са свързани с пътешестване до Гърция. Средно при нас позитивните за денонощие са към 50. Когато бяхме в по-благоприятна епидемиологична конюнктура, бяха по 2-3. Даваме период от 24 до 36 часа за излизане на резултати ”, изясни шефът на една от лабораториите доц. доктор Росен Михайлов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР