Дълги автомобилни колони се образуваха на КПП-тата на изходите на

...
Дълги автомобилни колони се образуваха на КПП-тата на изходите на
Коментари Харесай

Щабът затвори София за влизане и излизане до второ нареждане

Дълги автомобилни колони се образуваха на КПП-тата на изходите на София през последните два дни

© Цветелина Белутова Щабът затваря София за влизане и излизане. Причината е " безцеремонното, всеобщо, групово овакантяване на столицата ", което се е следило в навечерието на празниците.

Това беше обявено на ексклузивен късен брифинг в Министерски съвет в четвъртък вечерта от ръководителя на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В навечерието на великденските празници над 5 хиляди автомобила са били върнати на пунктовете на изходите на града, защото не са могли да потвърдят нуждата на пътуването, заяви Маринов. По отношение на завръщането на всички жители, напуснали тези дни столицата, показаните от тях заявления ще бъдат тествани и в случай че са показали неверни данни, ще понесат отговорност за това при прибирането си.

Проверките на заявеното ще са сложни, защото не са цифрови за елементарно съпоставяне при прибиране, само че мярката евентуално ще работи по-стряскащо и част от отпътувалите ще се въздържат от връщане.

Срокът на деяние не е закрепен и е до второ разпореждане.

Какви ще са изключенията

Тези, които работят отвън София, след въвеждането на спомагателната мярка, ще могат да вървят на работа, като в декларациите се уточни предприятието шеф и телефонен номер на неговия шеф, като главната смяна е, че ще се дефинира график за влизане и излизане. Сутрин - от 6 до 8 и вечер - сред 18 и 20 часа. Извън тези времеви прозорци коли няма да могат да влизат и излизат в София.

Заповедта няма да важи за тежкотоварните коли, тези със специфичен режим на придвижване, превозващите заболели жители, които могат да потвърдят къде отиват за лекуване, коли, пренасящи медицински лица, спешни коли на електроразпределителните сдружения, на ВиК сдруженията и фирмите за поддържане на телекомуникационната инфраструктура.

Влаковете ще продължат да се движат, като над 36 влака се анулират за празниците и ще бъдат пропускани някои от спирките по линиите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР