Дългата работа на компютър може да причини проблеми на тялото

...
Дългата работа на компютър може да причини проблеми на тялото
Коментари Харесай

Какво може да причини дългата работа на компютър?

Дългата работа на компютър може да аргументи проблеми на тялото

Стресът, породен от актуалния метод на работа на компютър, е предизвикателство за всеки организъм. Главата и шията постоянно страдат от позицията, в която се намират с часове, тъй че се появява болежка от проблеми с раменете и очите, както и непрекъсната отмалялост.

„ Понякога неприятната стойка е причина за болежка и дискомфорт в тялото ни. Неудобната поза е тъкмо това, което хората зад екрана постоянно заемат неумишлено и проучванията демонстрират, че в случай че сме в такава поза единствено за 30 секунди, има болежка “, споделя доктор Ерик Пепър, професор в Университета на Сан Франциско в Калифорния (САЩ).

Трябва да няма напрежение в мускулите на шията.

Упражнението е: Стегнете мускулите, по-късно ги отпуснете изцяло и това се повтаря и практикува допустимо най-често, до момента в който се почувства релаксация.

Друг съвет е да настроите увещание, което сходно на учебен звънец ще ви припомня за малко да станете и да се протегнете.

За позицията на екрана е значимо той да ни кара да се надигнем, т.е. той би трябвало да бъде " пред очите " на индивида, а не надолу. Професорът също по този начин поучава да повдигнете преносимия компютър на стойка, в случай че е належащо.

„ Обърнете внимание на дишането и се пробвайте да вдишвате с корема, до момента в който се изправяте. За да отпуснете очите си от непрекъснатия непосредствен проект, в случай че можете, насочете погледа си към по-далечно разстояние, като облаци или върхове на дървета “, предлага проф. Пепър.

Разбира се, всички тези извършения се повтарят всекидневно, когато е належащо.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР