Дългата и мъчителна кашлица докато боледуваме от грип или най-обикновен

...
Дългата и мъчителна кашлица докато боледуваме от грип или най-обикновен
Коментари Харесай

Кашлица къса гласните струни



Дългата и мъчителна кашлица до момента в който боледуваме от грип или най-обикновен вирус може да докара до разкъсване на гласните струни. За това предизвестява доктор Боримир Фурнаджиев, експерт в региона на УНГ заболяванията и отоневролог.

Понякога таман, когато сме почувствали облекчение и кашлицата е отминала, ненадейно губим гласа си. Шептенето продължава с дни. За страдание, не постоянно обръщаме внимание на това затруднение поради неналичието на болежка. Това е извънредно погрешно, споделя доктор Фурнаджиев. Затова той предлага, когато имаме ларингит да посетим доктор, който да повери дали не сме скъсали гласна струна или да сме получили кръвоизлив от напъването поради кашлицата, написа „ Телеграф “.

Ларингитът може да продължи към седмица, само че в случай че не се лекува вярно, има заплаха да прмине от тежка форма в хронична или да се развие в други респираторни болести, като синузит или фарингит. Лечението на инфектиране на ларинкса и гласните струни, зависи от фактори, които са задействали развиването на заболяването.

Важно за облекчаването на положението на главните аргументи, споделя доктор Фурнаджиев. Освен медикаментите, които ще ви предпише лекарят, би трябвало да спазвате някои правила вкъщи. Едно от тях е да щадите гласа си.

В рамките на 5 до 7 дни говорете безшумно. Правете постоянно инхалации до 10 минути, три пъти дневно, като във водата добавяте 2-3 капки ментол, евкалипт етерично масло, мента и малко мед. Проветрявайте постоянно. Приемайте обилие от топли питиета, до 10 чаши течност дневно: плодови питиета, минерална вода, чай, а течностите би трябвало да са топли, а не горещи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР