Дълга опашка се вие пред мол Сердика. Десетки столичани стоят

...
Дълга опашка се вие пред мол Сердика. Десетки столичани стоят
Коментари Харесай

Уплаши ли се българинът, че не може да влезе в мола?

Дълга опашка се вие пред мол " Сердика ". Десетки столичани стоят пред вратите на комерсиалния обект, в очакване да бъдат позволени. И това е от рано сутринта.

Хората се редят с часове, с цел да могат да си създадат антигени проби. Мобилните пунктове са два. По думите на чакащите, опашка има още от 8 сутринта, а пунктовете стартират работа от 10 часа.

Много от магазините в редица столични молове не са и отворили порти, тъй като чиновниците им не са имунизирани или нямат зелен документ. И като се влезе вътре е пусто, няма и гости..

Припомняме, от през днешния ден заповедта на Министерство на здравеопазването за представянето на зелен документ за достъп до публично място на закрито влезе в действие, въпреки и да бе отсрочена мълчешком за понеделник с отсрочване на санкциите.

Втори ден не престават и опашките пред имунизационните пунктове. От болница " Света Анна " в София всекидневно дават доклад за миналите през пункта за имунизация.

От сутринта до 16,30 ч. са се ваксинирали 251 индивида. Най-голям продължава да е ползата към Janssen. След обяда сривовете на Националната здравно-информационна система са по-редки.

От болничното заведение открояват и първа наклонност - понижава броя на ваксинирщите се деца под 18 година Вчера за деня има 1 имунизация на дете, през днешния ден до 16.30 ч - също една имунизация. Преди седмица те са били сред 3 и 5 дневно.

Центърът работи от 8ч. до 20 ч. всеки ден (включително събота и неделя). Има всички типове ваксини, утвърдени за прилагане в Република България! Не е належащо авансово записване. Ваксинационният център се намира в двора на болничното заведение и може да се стигне до него с автомобил.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР