Дълга и конструктивна среща. Така финансовият министър Асен Василев определи

...
Дълга и конструктивна среща. Така финансовият министър Асен Василев определи
Коментари Харесай

Асен Василев: Ще нанесем няколко малки корекции в бюджета за 2022 г.

Дълга и градивна среща. Така финансовият министър Асен Василев дефинира Националния съвет за тристранно съдействие, който се организира отдалечено. Заседанието беше онлайн, защото от вторник вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев е с позитивен резултат за ковид и остава под карантина. Дневният ред на Тристранката беше напълно фокусиран върху държавния бюджет за тази година, заяви Новини.бг.

Първата точка е план на Закон за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година Социалните сътрудници преглеждат плана на Закон за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година Третата точка е плана на Закон за държавния бюджет на Република България за 2022 година

Ще нанесем няколко дребни корекции в бюджетите и се надявам те да бъдат признати от Министерски съвет, с цел да може по-късно да се входират в Народното събрание за разглеждане, посочи Василев.

Преди представянето на финансовата рамка Василев дефинира Бюджет 2022 като бюджет на икономическия напредък. В него е заложен растеж на Брутният вътрешен продукт от 4,8%. Заложено е понижение на безработицата на 5%, недостиг от 2,5% без Коронавирус ограниченията, и недостиг от 4,1% с Коронавирус ограничения. Предвижда се обаче 3 милиарда рефинансиране и 4,3 милиарда лева дълг. Записано е, че от 1 април минималната работна заплата се усилва от 650 лева на 710 лева Максималният застрахователен приход се покачва на 3400 лева.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР