Дълг на нашето поколение е да застанем на страната на

...
Дълг на нашето поколение е да застанем на страната на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Наш дълг е да застанем на страната на Украйна

Дълг на нашето потомство е да застанем на страната на Украйна, тъй като тя се бори да дефинира своето бъдеще. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изявление на Десетия Атински либерален конгрес в четвъртък вечер, заяви АНА-МПА.
Прочетете още
Тя сподели, че на Украйна би трябвало да бъде оказана политическа, икономическа и военна помощ, тъй като украинците „ носят Европа в сърцето и в мозъка си “.

Фон дер Лайен прикани европейските жители за единение и увереност и съобщи: „ Всички сме изправени пред тестване през днешния ден от войната на Русия против Украйна, от шантажа, който Русия прави посредством силата, само че би трябвало да сме решителни и единни. Всеки от нас е част от съпротивата и отбраната на нашето бъдеще ”, добави тя.

Председателят на Европейска комисия изрази убеденост, че във войната, оповестена от Русия против Украйна, демокрацията още веднъж ще победи, само че предизвести, че „ мнозина в Европа подцениха заканите отвън и вътре в границите ни “, тъй като след 70 години непрекъсната народна власт „ доста от нас повярвахме, че ще продължим със свободата и мирното съдействие и приехме демокрацията за даденост “.

Тя акцентира, че демокрацията не се движи по права линия, а има и обрати, по тази причина е „ наш дълг да защитим демокрацията от съветския шантаж и авторитаризма, наш дълг е да укрепим всички демокрации “.

Фон дер Лайен отхвърли възраженията против кандидатурата на Украйна за участие в Европейски Съюз с аргумента, че демокрацията ѝ е прекомерно млада и сподели, че за няколко години тя е направила доста промени, като същото се отнася и до страните от Западните Балкани, както и за Грузия. „ Вятърът на смяната вее на нашия континент “, съобщи ръководителят на Европейска комисия.

В словото си тя засегна и слабостите вътре в Европейски Съюз и сподели, че расизмът и антисемитизмът още не са изкоренени, а закани съставляват още незачитането на правовата страна и независимостта на правораздаването, както и сериозните безпокойства от корупцията. Фон дер Лайен приказва и за новите закани като дезинформацията, намесата в изборите и хакерските атаки.

„ Демокрацията може да успее, в случай че сме единни “, сподели ръководителят на Европейска комисия и уточни, че тя се популяризира и в страни, които досега не са я познавали, тъй като има способността да въодушевява. Конкретно тя се спря на милионите ирански дами, които се борят за свободата си, за ценене и за тъждество в своите права.

Що се отнася до вложенията и енергийната взаимозависимост от Китай и Русия, които подкопават суверенитета на страните, тя означи, че Европейски Съюз възнамерява нова стратегия за вложения в енергетиката и дигитализацията.

Фон дер Лайен означи още, че би трябвало да сложим идните генерации в центъра на дейностите си, като загатна по-конкретно битката с климатичните промени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР