Далечината на полета на крилатата ракета Оникс“ ще бъде значително

...
Далечината на полета на крилатата ракета Оникс“ ще бъде значително
Коментари Харесай

Далечината на полета на крилатата ракета „Оникс“ ще бъде значително увеличена

Далечината на полета на крилатата ракета „ Оникс “ ще бъде доста увеличена. Неправителствени организации „ Машиностроение “ работи интензивно за увеличение на обсега на полета на свръхзвуковата крилата ракета „ Оникс “. Това сподели генералният шеф и общоприет конструктор на организацията Александър Леонов.

„ Имаме вероятности за развиване на Onyx. Включително <…> доста увеличение на обсега “. Каза той и означи, че към момента не е подготвен да даде съответни числа. Но увери, че такава работа се прави.

Леонов разяснява и потреблението на бреговата ракетна система „ Бастион “ със свръхзвукова ракета „ Оникс “ за заличаване на наземни цели в зоната на специфичната интервенция.

„ Нямам какво да кажа повече от това, което споделя Министерството на защитата. Това, което Министерството на защитата споделя, го отразява в медиите. Прилага се, оценките са позитивни “, сподели генералният конструктор.

Ракетите „ Оникс “ са на въоръжение в надводни кораби и подводници, а също по този начин се употребяват в системата за балистични ракети „ Бастион “, която е разполагаем във всички флотове на съветския флот.

По-рано Министерството на защитата заяви за потреблението на този тип оръжие за поразяване на украински военни цели в Северния боен окръг.

Източник: РИА Новости, Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР