Далече-далече в Сибир – в Новокузнецк решиха по необичаен начин

...
Далече-далече в Сибир – в Новокузнецк решиха по необичаен начин
Коментари Харесай

Руски чиновници станаха джедаи, борят тъмните сили

Далече-далече в Сибир – в Новокузнецк взеха решение по необикновен метод да отбележат 400-годишния празник на града. Местните служители снимаха клип на тематика „ Междузвездни войни “, в който те влизат в ролята на джедаи, борещи се с тъмните сили. Във видеото са употребявани фрагменти от сагата на Стивън Спилбърг, както и част от именития саундтрак, написа "Монитор ".

Руското ведомствено-протоколно творчество от дълго време се трансформира в самостоятелен род, който живее собствен живот. Срещат се шедьоври, които не оставят равнодушни даже най-отявлените скептици, обичайно критикуващи опитите на властта „ да слязат при народа “. Един от тях са кавър версиите на известни западни шлагери, изпети от хора на съветското Министерство на вътрешните работи. Сега и служителите от Новокузнецк внесоха своя принос в развиването на жанра. Клипът е качен в Instagram персонално от ръководителя на Централния градски регион Николай Маслов. Във видеото сътрудниците на локалната администрация си вършат селфи с Чубака, пилотират „ 1000-летния сокол “ на Хан Соло и избавят магистър Йода. „ Капитанът с твърда ръка води кораба към курс 400 “, гласи текстът към клипа. В него се споделя още, че „ междугалактическият тим сполучливо побеждава несгодите, катаклизмите и екологическата рецесия “. „ Да не кривнем от правия път ни оказват помощ още силата, мъжеството и смелостта “, показва Маслов в поста си в обществената мрежа, представен от в. „ Московски Комсомолец “.

И до момента в който видеото на сибирските служители провокира единствено усмивки, то преди време сходна самодейност сътвори доста проблеми на чиновниците на митницата във Владивосток. Те снимаха абсурден клип, в който се пееше:

„ Каламбия пикчърс “ не си и показва в митниците какъв ваучър става… “.

В една от сцените е показан епизод от „ всекидневието “ на митничарите – в кабинета се лее шампанско, върху бюрото танцува госпожица, а единият от героите се влачи по стомах на пода. Преди финалния припев звучи фразата: „ митниците са моето огромно семейство “. Смелото видео обаче разсъни интереса освен на ползвателите на YouTube, само че и на началниците на митницата, които образуваха инспекция по случая, напомнят организациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР