Дълбоки дупки са се отворили на Аспаруховия мост в посока

...
Дълбоки дупки са се отворили на Аспаруховия мост в посока
Коментари Харесай

Дълбоки дупки зеят на Аспаруховия мост в посока Варна

Дълбоки дупки са се отворили на Аспаруховия мост в посока Варна. Ямите са причина за произшествия. Те са рискови освен за преминаващите коли, само че и за мотористите и велосипедистите, написа Българска национална телевизия.

Граждани неведнъж са подавали сигнали за зейналите кратери, само че досега те не са запълнени. Аспаруховият мост е един от най-натоварените пътни сектори във Варна и злополуките са чести. Според автомобилния играч Тихомир Стратиев, дупките би трябвало да се запълнят в къси периоди, с цел да се избегнат пътни произшествия.

" Дупките са дълбоки, имат огромен борд, който може да провокира пръсване на гума или щета в автомобила. Според мен, това е причина за ПТП. Повечето от колите заобикалят дупката от лявата страна и навлизат леко в другото платно. Съответно, в случай че има автомобил в другото платно, биха нарушили неговия път ", изясни той.

Дупките на моста са от няколко месеца. Две от най-големите са дълбоки повече от 10 сантиметра.

" Направили сме организация и другата седмица ще бъдат запълнени. Надявам се да успеем колкото можем по-бързо, с цел да не сътворяваме стеснение на водачите ", сподели Ивайло Маринов, кмет на регион " Аспарухово ".

При ремонта няма да се стопира придвижването по моста в посока Варна. Трафикът по оборудването обаче ще бъде усложнен при работата на спешните екипи.

Със средства от общинския бюджет ще бъдат запълнени с изключение на дупките по платното и други, по-малко компрометирани сектори по Аспаруховия мост. Докато дупките бъдат закърпени, автомобилни специалисти поучават водачите да минават със съобразена скорост по проблематичния сектор и да съблюдават знаците и разпоредбите за придвижване по пътищата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР