Далай Лама: Европа е на европейците. Бежанците трябва да развият

...
Далай Лама: Европа е на европейците. Бежанците трябва да развият
Коментари Харесай

Далай Лама: Европа е на европейците. Бежанците трябва да развият собствените си държави

Далай Лама: Европа е на европейците. Бежанците би трябвало да развият личните си страни Далай Лама съобщи, че „ Европа принадлежи на европейците “. По време на конференция в Швеция, три дни след парламентарните избори в страната, Тибетският нравствен лидер сподели, че бежанците би трябвало да се върнат в родните си страни и да се заемат с възобновяване им.

 
„ Когато виждам лицата ви, виждам един нос, две очи, една уста. Просто човешки същества. Всички ние - душевен, прочувствено, физически, сме идентични. Имаме потребност от кротичък живот. За да реализираме кротичък живот, състраданието е от основно значение. Без разлика, дали сме вярващи или не. На равнище семейство, на равнище общественост, на равнище нация, на световно равнище. Състраданието е ключът. Материалното единствено по себе си не е задоволително " - това са част от думите на Далай Лама, който гостува в Швеция по покана на Организацията ИМ, която се бори с против бедността и обществената изолираност.

 
Тибетският нравствен лидер приказва за „ Изкуството на щастието и мира “ по време на конференция в третия по величина шведски град Малмьо, където живее огромна имигрантска общественост. Носителят на Нобелова премия за мир през 1989 година, произнесе речта си три дни, откакто крайнодясната партия „ Шведски демократи “ стана трета политическа мощ с малко над 17 % при изборите за парламент в страната.
 
„ Европа имаше честен дълг да помогне на бежанците, чийто живот фактически беше заплашен “, уточни Далай Лама. “Приемете ги, помогнете им, образовайте ги, само че в последна сметка те би трябвало да развият личните си страни “, сподели той и добави, че съгласно него Европа принадлежи на европейците, а бежанците би трябвало да се заемат с възобновяване на родните си страни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР