ДАЛАС (AP) — Милиони в Северна Америка станаха свидетели на

...
ДАЛАС (AP) — Милиони в Северна Америка станаха свидетели на
Коментари Харесай

СНИМКИ AP: Пълно слънчево затъмнение обхвана Северна Америка

ДАЛАС (AP) — Милиони в Северна Америка станаха очевидци на това по какъв начин луната скри слънцето по време на цялостно слънчево затъмнение в понеделник.

Пътят на затъмнението от съвкупността се простира от Масатлан, Мексико до Нюфаундленд, област, която пресича 15 щата на Съединени американски щати и е дом на 44 милиона души. Празнуващите бяха погълнати от мрак в държавните паркове, по градските покриви и в дребните градове.

Повечето от тези в Северна Америка, само че не и в директния път, въпреки всичко станаха очевидци на отчасти затъмнение, като луната трансформира слънцето в огнен полумесец.

Първата спирка на Totality на сушата хвърли искрящите плажове на Масатлан ​​в мрак, преди да продължи на североизток към Ийгъл Пас, Тексас, една от първите спирки в Съединени американски щати.

Пълните слънчеви затъмнения се случват някъде по света на всеки 11 до 18 месеца, само че те не се пресичат постоянно с милиони хора. Съединени американски щати за последно пробваха през 2017 година и няма да видят още веднъж театър от бряг до бряг до 2045 година

___

Депа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР