ДАЛАС (AP) — Когато самолет на Delta Air Lines започна

...
ДАЛАС (AP) — Когато самолет на Delta Air Lines започна
Коментари Харесай

Може ли система за предупреждение в пилотската кабина да предотврати близки разговори между самолети на летищата в САЩ?

ДАЛАС (AP) — Когато аероплан на Delta Air Lines стартира да реве по пистата, началник на въздушното придвижване на интернационалното летище Джон Ф. Кенеди в Ню Йорк ненадейно избухна хула, след което подреди на водачите да спрат излитането си.

Диспечерът видя аероплан на American Airlines да пресича по простъпка същата писта, по пътя на ускоряващия реактивен аероплан Delta. JFK е едно от единствено 35 летища в Съединени американски щати с съоръжение за следене на самолети и транспортни средства на земята. Системата предизвести контролната кула на летището за заплахата, като евентуално избави живота предходната година.

Националният съвет по сигурност на превоза и доста самостоятелни специалисти споделят, че водачите би трябвало да получават предизвестия, без да чакат скъпи секунди, с цел да получат известие от контрольорите. Само предходната седмица NTSB предложи на Федералната авиационна администрация да си сътрудничи с производителите за създаване на технология за непосредствено предизвестие на водачите.

Honeywel...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР